Mahan hyödynsi helpot olosuhteet - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Mahan hyödynsi helpot olosuhteet

Hunter Mahan teki Pebble Beachillä seitsemän birdietä ja yhden bogin. Kuva: All Over Press

Hunter Mahan oli varautunut Pebble Beachin kisan avauspäivänä pahimpaan, mitä tulee sääennusteisiin. Seudulle oli luvattu kunnon sadetta iltapäiväksi, mutta sää pysyi poutaisena koko päivän. Mahan ja monet muut olivat pakanneet bägiinsä kaikenlaista tarviketta kosteaa keliä varten, mutta ylimääräinen paino jäi korkeintaan caddien pieneksi harmiksi. Reikäpelin maailmanmestaruuden viime vuonna voittanut pelaaja johtaa AT&T Pebble Beach National Pro-Amia ensimmäisen kierroksen jälkeen tuloksellaan 66.

”Kaikki odottivat sadetta, mutta sää oli täydellinen. Bägini painaa nyt varmasti 50 kiloa”, Mahan sanoi kierroksen jälkeen.

Mahan otti sopivissa olosuhteissa kaiken hyödyn irti Pebble Beachin kentästä. Hän missasi vain kaksi griiniä, joista toisen aivan viheriön reunaan. Birdieputeista ainoastaan yksi oli yli kuusimetrinen.

Kolmen kentän turnauksessa Monterey Peninsulalla pelannut Russell Knox löi niin ikään tuloksen (64) kuusi alle.

Russell Knox oli yksi ensimmäisen kierroksen yllättäjistä. Kuva: All Over Press

Russell Knox oli yksi ensimmäisen kierroksen yllättäjistä. Kuva: All Over Press

Pohjois-Skotlannissa varttunut, mutta pidempään Kaliforniassa asunut Knox jäi viime vuonna rahalistalla 125 ensimmäisen ulkopuolelle. Näin hänen pelimahdollisuutensa PGA Tourin kisoissa ovat tällä hetkellä rajalliset.

”Tulin tänne hyvällä itseluottamuksella, sillä pelini kulkenut viime aikoina todella mallikkaasti”, rookiena kaudella 2012 pelannut Knox sanoi. ”Hienoa, että sain hyvän startin. Tässä ei ole ollut mahdollisuuksia kilpailla vähään aikaan.”

Matt Every, Seung-Yul Noh, Ted Potter Jr, Greg Owen, Ryuji Imada sekä Scott Langley jakavat kolmatta sijaa tilanteessa viisi alle. Every ja Potter aloittivat kisan Pebble Beachiltä, kolme jälkimmäistä Shoe Courselta (Monterey Peninsula).

Noh’in Spyglass Hillillä pelaama tulos 67 oli kenties kuitenkin päivän kovin kierros – huolimatta kahden viimeisen reiän bogista. Spyglass Hill on vakaissa olosuhteissa kaikista kolmesta kisakentästä hankalin. Ja tätä tukee myös avauskierroksen tilasto. Pebble Beachin ja Shoe Coursen keskiarvo oli melkein 0,5 lyöntiä alle parin, kun Spyglass Hillillä mentiin lähes saman verran yli parin.

Lee Westwood oli valinnut samanaikaisesti pelattavassa pro-am-kisassa parikseen oman isänsä: ”Se on jotain erityistä, että saan pelata turnausgolfia yhdellä suosikkikentistäni isän seurassa”, tuloksen 68 Pebble Beachillä lyönyt britti sanoi. Lähde: PGA Tour

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje