Maailman ykkönen kidutti itseään katsomalla majoria televisiosta, ja löi Texasissa laatua tauluun - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Maailman ykkönen kidutti itseään katsomalla majoria televisiosta, ja löi Texasissa laatua tauluun

Scottie Scheffler taivutti Colonial Country Clubilla tuloksen 66. Kuva: Getty Images

Peräti kahdeksan pelaajaa jakaa kärkipaikkaa Fort Worthin kilpailussa.

Ensimmäisen karsiutumisensa seitsemään kuukauteen PGA Championshipissä kokenut Scottie Scheffler teki viime viikolla jotain, mitä hän ei käytännössä koskaan tee: katsoi turnauksen kisalähetystä.

Pelaajat eivät usein innostu seuraamaan muiden edesottamuksia jatkokierroksilla, kun oma tie turnauksessa on noussut pystyyn − ja varsinkaan kun kyseessä on kisan suurin ennakkosuosikki. Mutta ei Schefflerille henkilökohtaisesta ”kidutuksesta” erityisesti näyttänyt henkistä haittaakaan koituneen, sillä hän jakaa tuloksellaan 66 (-4) kärkipaikkaa torstaina Texasin Fort Worthissa alkaneessa PGA Tourin kilpailussa.

”Kenttä on vaativampi kuin normaalisti tähän aikaan vuodesta. Tein hyvää työtä ja säilytin kontrollin. Koska tahansa, kun et tee bogeja, kierros on onnistunut”, sanoi Scheffler, joka oli erityisen vahva lähestymisissään.

Schefflerin tavoin aamulla startanneet pääsivät pelaamaan kierroksensa tuulettomassa säässä. Tuuli voimistui Colonial Country Clubin kentällä myöhemmin ja puhalsi koko iltapäivän puuskissa lähes 10 metriä sekunnissa. Maailmanlistan ykkönen pelasi torstaina PGA Championshipin tuoreen mestarin kanssa. Uran toisen major-tittelinsä voittaneen Justin Thomasin tulos avauskierroksella oli 71 (+1), ja hän on jaetulla 57. sijalla.

Tilanne Charles Schwab Challenge -turnauksen kärjessä on harvinaisen tasainen, sillä Schefflerin tavoin neljä alle -tuloksen pelasi seitsemän muutakin kilpailijaa: Patrick Reed, Webb Simpson, Harold Varner III, Chris Kirk, Nick Taylor, Cam Davis sekä Beau Hossler.

Reed on karsiutunut neljästi 11 edellisessä kilpailussaan, eikä ole yltänyt näissä 26. sijaa korkeammalle. Kestomenestyjä on pudonnut maailmanlistalla sijalle 38, kun hän vielä vuodentakaisen Colonialin turnauksen aikaan mahtui rankingissa top 10:een.

”Minusta on liian usein tuntunut siltä kuin olisin pelannut hyvin, mutta tulostaulu on kertonut jotain muuta. Hienointa tässä on, että kautta paljon jäljellä”, yhdeksän kertaa PGA Tourilla voittanut Reed sanoi.

Mutta miksi Scottie Scheffler loppujen lopuksi katsoi PGA Championshipin kisalähetystä, vaikka hän itse oli jo lauantaina noin 500 kilometrin päässä kotonaan Dallasissa harjoittelemassa uusia kujeita? Tärkein syy oli siinä, että hän halusi nähdä, mitä parhaisiin ystäviin kuuluva Justin Thomas saa Southern Hillsillä viikonvaihteessa aikaan.

Scheffler oli kiinnostunut myös itseltään maailman parhaan voitottoman pelaajan tittelin tänä vuonna perineen ja uusinnassa Thomasille hävinneen Will Zalatoriksen otteista sekä siitä, kuinka hänen entinen caddiensa Scott McGuinness suoriutuu kentällä majoria 54 reiän jälkeen johtaneen Mito Pereiran kanssa.

Scheffler, 25, ennätti hankkia lukuisia huippusijoituksia PGA Tourilla, kunnes sai ensimmäisen täysosumansa helmikuussa pelatussa Phoenix Openissa. Tämän jälkeen hän lehahti liekkeihin ottamalla maalis-huhtikuussa ykköstilat Arnold Palmerin nimikkokilpailusta, WGC-sarjan reikäpeliturnauksesta sekä Masters Tournamentista.

Lue seuraavaksi: Justin Thomas mursi Southern Hillsin taian ja otti uran toisen major-voittonsa uusinnassa

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje