”Maailman paras puttaaja” venytti johtoaan kauden toisessa majorissa - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

”Maailman paras puttaaja” venytti johtoaan kauden toisessa majorissa

Nelly Korda on muodostanut Mission Hillsissä mainion yhdistelmän putterinsa kanssa. Kuva: Getty Images

Entisen tennistähden tytär Nelly Korda tavoittelee ANA Inspiration -kilpailussa uransa ensimmäistä major-titteliä.

Nelly Kordan (-11) valmentaja Justin Sheehan on yrittänyt vakuutella suojatilleen, että tämä on huomattavasti parempi puttaaja kuin itse saattaisi olettaa. Tai itse asiassa vähän enemmänkin.

”Kuka on maailman paras puttaaja”, hän tenttasi Kordalta, joka saa vastata valmentajalleen vain yhdellä tavalla.

Korda pelasi ANA Inspiration -turnauksen toisella kierroksella tuloksen 67 säilyttäen avauspäivän jälkeen hankkimansa johdon. Etumatkaa Korean Mirim Leehen on kaksi lyöntiä.

Hänen puttaamisensa oli sellaista kuin major-voittoa tosissaan jahtaavalta pelaajalta sopii odottaa. Päivän tärkeimmiksi onnistumisikseen Korda nimesi kaksi pitkää par-puttia, jotka estivät yhdenkään bogin ilmestymistä tuloskorttiin.

Korda, 22, on noussut maailmanlistan kolmoseksi etenkin loistavien pallonlyöntiominaisuuksiensa takia. Tämä on taannut hänelle kolme voittoa viimeisen parin vuoden sisällä.

Muun muassa Australian avoimet kerran urallaan voittaneen entisen tennistähden Petr Kordan nuorempi tytär sijoittui viime kaudella LPGA Tourin puttitilastossa 59:nneksi. Hän etsi puttipeliinsä uutta kipinää ryhtymällä puttaamaan vastaotteella elokuussa käydyssä Women’s Openissa.

”Olen halunnut pitkään putata vasen käsi alempana, mutta en ole uskaltanut tehdä muutosta. Se on toiminut todella hyvin”, vain yhden bogin kahtena ensimmäisenä päivänä tehnyt Korda sanoi.

Kordan siskoksista Jessican, 27, tie Kaliforniassa Mission Hills Country Clubilla pelattavassa kauden toisessa majorissa nousi pystyyn 36 reiän jälkeen. Jatkopaikka olisi vaatinut maailmanlistan 19:nneltä lyönnin verran parempaa tulosta.

Eurooppalaisista Nanna Koerstz Madsen (-7) jakaa kolmatta sijaa USA:n Lexi Thompsonin kanssa. Tanskalaisella on mainio tilaisuus ottaa uran komein sijoitus majoreissa, joissa hän on ollut parhaimmillaan 16:s. Englannin Mel Reid (-5) jakaa seitsemättä sijaa.

Kauden ensimmäisen majorin Women’s Openin voittaja Sophia Popov ei ole vastoin ennakko-odotuksia turnauksessa mukana. Saksalainen jäi turnauksesta rannalle, sillä hänellä ei ole LPGA-kiertueen pelioikeutta.

ANA Inspiration -kilpailuun ei osallistu suomalaispelaajia.

Lue seuraavaksi: Matilda Castrenilta vahva esitys maailmantähtien joukossa – ”Kiva saada rutiinia päälle”

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje