[11][17]

[11][17]
Ajankohtaista - Amatöörigolf - Kilpagolf

Pelattiinko Latviassa maailman epätasaisin golfkilpailu?

Season Golf Academyssä harjoitteleva Carl Hellat on pelannut vahvan kauden. Latvian Openin voitto tuli näytöstyyliin. Kuva: Carl Hellat/ Facebook

Carl Hellat vei nimiinsä Latvian amatöörimestaruuden. Eroa kakkoseen oli 19 lyöntiä ja viimeiseksi jääneeseen kilpailijaan 135 lyöntiä.

Amatöörikilpailuissa tasoerot venähtävät joskus suuriksi. Latvian Jurmalassa pelatussa Latvian Open Championship -kilpailussa ne venähtivät kuitenkin ällistyttäviksi.

Naisten puolella eroa kisan voittaneen Venäjän Marta Silchenkon ja viimeiseksi eli 13:nneksi sijoittuneen Latvian Kristine Krivisa-Asaren välillä oli 130 lyöntiä kolmen kierroksen mittaisessa kilpailussa. Voittajan tulos oli +5, viimeisen +135.

Miesten puolella tasoerot olivat vieläkin räikeämmät. Voittaja, Viron Carl Hellat, joka toki on meritoitunut tekijä ja sijoittui mm. Erkko Trophyssä uusinnan jälkeen toiseksi tänä vuonna, teki tuloksen -15. Se oli 19 lyöntiä parempi kuin kisan kakkosen.

Hellat pelasi kaikki kolme kierrostaan alle 70 lyönnillä, kun yksikään toinen kilpailija ei pelannut kierrostakaan. Kisan kymppisakkiin mahtui vielä 32 lyöntiä Hellatin tulosta heikommalla tuloksella.

Eroa kisan viimeiseksi jääneeseen pelaajaan oli 135 lyöntiä. Se tekee 45 lyöntiä kierrosta kohti. Hellat käytti kierrokseensa keskimäärin 67 lyöntiä, kisan viimeiseksi jäänyt pelaaja 112. Huomion arvoista on myös se, että vaikka pääosa kilpailjoista pelasi single-tasoituksella, huiteli monen kisaajan kolmen kierroksen yhteistulos lukemissa +30 – +60.

Suomesta mukana olivat Sami Laattala (+7), Max Berner +18, Tuomas Rautaheimo +30 ja Nico Heljo (+56).