29.9.–6.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][17]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Maailma on valmis – ET-avauksessa shortsit sallittu

Pablo Larrazabal ja muut tämän viikon ET-kilpailuun osallistuvat pelaajat ovat vapaita käyttämään shortseja. Kuva: Getty Images

Historialliseen ratkaisuun päädyttiin, kun kisapaikalle on luvattu ankaraa hellettä.

European Tourilla tehdään tällä viikolla ammattilaisgolfin historiaa, kun kiertue sallii ensimmäisen kerran turnauksensa kilpailukierroksilla shortsien käytön.

Kauden 2020 avaava Alfred Dunhill Championship pelataan Etelä-Afrikan Malelanessa Leopard Creek Country Clubilla, minne on luvattu viikonvaiheessa jopa 38 asteen hellelukemia. Kisan päätöskierroksella helteen on ennustettu putoavan 31 asteeseen, mutta lupa käyttää shortseja koskee jokaista pelipäivää.

ET hyväksyi pelaajien shortsien käytön harjoituskierroksilla vuonna 2016, kunnes PGA Tour seurasi ensin mainitun esimerkkiä kaksi vuotta myöhemmin.

Kotiyleisön suosikkeihin kuuluva nelinkertainen major-voittaja ja kansainvälisen joukkueen Presidents Cup -kapteeni Ernie Els oli hyvillään Euroopan kiertueen ja toisena järjestävänä osapuolena olevan Sunshine Tourin päätöksestä sallia shortsien käytön Alfred Dunhill Championshipissä.

Els vitsaili eurooppalaisten ystäviensä olevan varmasti innoissaan auringonpaisteesta ja lämmöstä, mitä vanhalla mantereella ei talvikuukausina liiemmin ole tarjolla.

Kaikki vaatii oman tottumisensa, myös kilpaileminen shortseissa, mistä yhdelläkään pelaajalla ei ole aiemmin kokemusta pääkiertueilla. Mielenkiintoista nähdäkin, mahtaako joku ammattilainen kieltäytyä paahteisena päivänä ”kunniasta”.

Suomalaisista ET-kauden avauskilpailuun osallistuu kiertuetulokas Sami Välimäki. Hän starttaa ensimmäiselle kierrokselle torstaina kello 12.50.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje