23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista

23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Lydia Kon peli solmussa – antoi caddielleen potkut

Heikosti viimeisten viikkojen aikana sujuneet kilpailut saivat maailmanlistan ykkösen vaihtamaan lähintä apuriaan. Uusi-Seelantilaisen kanssa kaksi majoria ja yhteensä 13 kisaa voittanut australialainen mailapoika Jamie Hamilton sai pikaiset lähtöpassit

Naisgolfin kuningattaren valtikasta käydään loppukaudesta kiivasta taistelua. Lydia Ko sementoi alkuvuodesta asemiaan voittamalla ensimmäisen majorin ja oltuaan toisessa kakkosena.

Arvokkaimmaksi luonnehdittu kolmas major, US Open oli valtava pettymys. Ko johti kolmannella kierroksella, mutta söhri tuplabogeyn par-viitosella ja putosi viimeisenä päivänä kolmanneksi.

Olympialaisissa Ko nieleskeli kyyneliään jäätyään toiseksi Inbee Parkin voitettua näytöstyyliin

Syksy on ollut melkoista alamäkeä, kahdessa viimeisessä majorissa sijoitukset ovat ”järkyttävästi” 40 ja 43, LPGA Tourin viimeiset kisat ovat tuottaneet sijaluvut 20 ja 51. Thaimaan Ariya Jutanugarn on uhkaamassa Kon valta-asemaa maailmanlistalla sekä LPGA Tourin valtiattarena.

Ko reagoi pistämällä caddiensa Jamie Hamiltonin kilometritehtaalle.

”Lydia ilmoitti minulle Korean kisan jälkeen klubitalolla, että nyt on aika etsiä uusi silmäpari hänen avukseen”, Hamilton kommentoi pikapotkujaan.

Hamilton ei jää tyhjän päälle, hän on jo tehnyt uuden sopimuksen maailmanlistan kahdeksikon, Ha NaJangin kanssa, jokaosallistuu torstaina käynnistyneeseen Kiinan osakilpailuun.

Valmentajakonkari <a href=David Leadbetterille Lydia Ko on käyntikorteista arvokkain. Getty Images)" width="4384" height="3216" />

Valmentajakonkari David Leadbetterille Lydia Ko on käyntikorteista arvokkain. Getty Images

Lydia Kon valmentaja David Leadbetter arvioi oheisessa artikkelissa, että Kon ja Hamiltonin yhteistyöhön tuli särö US Openin epäonnistumisen myötä.

”Varsin usein nuoret pelaajat kuuntelevat liiankin paljon caddejään strategisissa valinnoissa. Lydia teki, Hamiltonin kehotuksesta, virheen joka koitui kalliiksi”, Leadbetter analysoi.

Maailman kuuluisin mailapoika, Lydia Kon maanmies Steve Williams puolestaan kuvaili Hamiltonin saamia potkuja ”paniikkireaktioksi.”

”Uutinen on minulle hyvin yllättävä. Lydia on uransa ensimmäisessä alamäessä, eikä sekään ole kovin pitkä tai syvä.En näe tätä syynä lopettaa yhteistyötä, Lydia ja taustajoukkonsa saattoivat painaa paniikkinappulaa turhan aikaisin”, viestitti Greg Normanin, Tiger Woodsin ja Adam Scottin apurina toiminut Williams.

Lydia Ko on ilmoittanut käyttävänsä väliaikaisia caddejä loppukauden palkkaavansa uuden kauden 2017 käynnistyessä. Ennen Hamiltonin kahden vuoden mittaisen pestin käynnistymistä Lydia Ko käytti kaudella 2014 seitsemää caddietä, joista yksi oli hänen isänsä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje