Lydia Ko’sta kaikkien aikojen nuorin major-voittaja - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Lydia Ko’sta kaikkien aikojen nuorin major-voittaja

Lydia Ko sai kamppailun jälkeen pelikavereiltaan kylmän vesisuihkun niskaansa. Kuva: Getty Images

Teinisensaatio Lydia Ko, 18, yltyi näyttävään pelisuoritukseen Evian Championshipin päätöspäivänä. Hän iski kylmähermoisesti ratkaisukierroksella kisan kovimman tuloksen, 63, ja voitti kauden viimeisen major-turnauksen kuudella lyönnillä ennen Lexi Thompsonia.

Ko nousi samalla tilaston ykköseksi kaikkien aikojen nuorimpana major-voittajana. Entistä ennätystä hallussaan pitänyt Morgan Pressel oli kauden 2007 Kraft Nabisco Championshipissä puoli vuotta Ko’ta vanhempi.

Koreassa syntynyt, mutta jo pienenä Uuteen-Seelantiin perheineen muuttanut teki sunnuntaina myös toisen ennätyksen, sillä hänen neljännen kierroksen tuloksensa on paras major-voittajan pelaama päätöspäivän noteeraus.

”Se oli luultavasti paras koskaan pelaamani kierros. Tein kaksi peräkkäistä birdieä loppuun. Sellaista ei kovin usein tapahdu näissä turnauksissa”, sanoi Ko, joka oli 54 reiän jälkeen kaksi lyöntiä kärjessä ollutta Mi Hyang Lee’tä jäljessä.

”Kenenkään ei tarvitse enää kysyä, milloin voitan major-turnauksen. Se on nyt tehty.”

Yhdeksännen voittonsa saavuttanut Ko rikkoi jo ennätyksiä ennen ryhtymistään ammattilaiseksi kaksi vuotta sitten. Hän voitti LPGA Tourin kilpailun (Kanadan avoimet) kiertueen historian nuorimpana pelaajana vuonna 2012, ja nousi edelleen nuorimpana maailmanlistan ykköseksi aiemmin tällä kaudella.

Toiseksi sijoittunut Thompson antoi reilun tunnustuksen tuoreelle mestarille.

”On varsin vaikeata voittaa joku, joka pelaa tuloksen 63”, hän sanoi. ”Lydia pelasi uskomattoman hyvin, ja ansaitsi voittonsa. Hän löi palloa ja puttasi todella hienosti. Siitä ei voi enää paljon parantaa.”

Voitto ei aivan nostanut Ko’ta takaisin World Rankingin kärkeen. Listaykkönen Inbee Park sijoittui kisassa kahdeksanneksi, ja säilytti asemansa.

Shanshan Feng (-8) oli Evianissa kolmas. Iihee Lee ja Mi Hyang Lee (-7) jakoivat neljättä sijaa. Turnaus oli eurooppalaisittain pettymys, Nicole Broch Larsen (-4) mahtui ainoana 20:n joukkoon ollen 11:s.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje