Lupaava Alison Lee jahtaa avausvoittoa Carlsbadissa - Golfpiste.com

20.–27.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][25]
KilpailuaSuomalaista

20.–27.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][25]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Lupaava Alison Lee jahtaa avausvoittoa Carlsbadissa

Moriya Jutanugarn ihailee Alison Leen veikeää mailansuojusta. Kuva: Getty Images

Mirim Lee nousi Kaliforniassa meneillään olevan Kia Classicin kärkeen ennen finaalikierrosta. Hän pelasi lauantain kierroksella tuloksen 66, ja on 54 reiän jälkeen kokonaistilanteessa -16. Eroa saman tuloksen kolmantena päivänä pelanneeseen USA:n Alison Lee’hen on yksi lyönti.

Lee, 24, edustaa korealaisten uudempaa menestyssukupolvea naisten huippugolfissa. Hän saavutti viime kaudella kaksi voittoa LPGA Tourilla.

Neljä vuotta nuorempi Alison Lee pelaa Carlsbadissa vasta neljättä turnaustaan ammattilaisena. Hän kuului vielä viime vuonna Kalifornian yliopistojoukkueen kantaviin voimiin, mutta lopetti opintonsa ennen uutta lukuvuotta. Lee sijoittui joulukuussa pelatuissa LPGA Tourin karsinnoissa jaetulle ykköstilalle, ja vaihtoi statusta.

Sakura Yokomine ja Cristie Kerr jakavat kolmatta sijaa kolmen lyönnin päässä kärjestä. Seuraavien neljän pelaajan joukossa ovat mm. Lydia Ko ja Paula Creamer (-12).

Ko pelasi lauantaina 27. peräkkäisen kierroksen alle parin LPGA Tourilla. Hän on Annika Sörenstamin vuonna 2004 tekemästä ennätyksestä enää kahden kierroksen päässä.

17-vuotias maailman ykkönen on startannut 48 kertaa LPGA Tourin kilpailuun. Voittoja on kuusi, karsiutumisia ei yhtään. Tällä kaudella Ko’n voittosarake on karttunut kahdella turnauksella. Peräkkäisiä Top 10 –sijoituksia on kymmenen.

Eurooppalaisia ei ole Kia Classicin kärkikymmenikössä. Espanjan Maria Hernandez (-9) on sijalla 15, pohjoismaalaisista Ruotsin Anna Nordqvist (-7) mahtuu niukasti 20:n joukkoon.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje