20.–28.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][15]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

LPGA:n kortin saanut Castren: ”8. ja 9. reiän birkkujen jälkeen tuli varma fiilis, että tämä tulee menemään hyvin”

Matilda Castren esitteli kilpailun jälkeen iloisena uunituoretta LPGA-korttiaan. "Huippufiilis, joskin vielä vähän epäuskoinen", hän totesi.

Matilda Castrenin ohella karsintafinaalista kortin LPGA Tourille nappasi myös kahdeksan muuta eurooppalaista pelaajaa.

Kortin LPGA Tourille kiertueen karsintafinaalissa Pinehurst Resortissa lauantaina saavuttanut Matilda Castren (+2) suoriutui upeasti kilpailun hermoja raastaneesta päätöskierroksesta. Tulos 71 oli yksi päivän parhaista lähempänä korttirajaa taistelleiden pelaajien joukossa nostaen hänet lopulta jaetulle 26. sijalle kahden ruotsalaisen Louise Ridderströmin ja Linnea Johanssonin sekä Ranskan Karine Icherin seuraksi.

Vaikka piinaavassa, kaikkiaan kahdeksan päivää kestävässä karsintakilpailussa ei mikään ole varmaa ennen kuin viimeinenkin reikä on pelattu, uskoi Castren ratkaisevan kierroksen puolivälissä, että kortti alkaa olla taskussa.

”Ensimmäiset seitsemän reikää menivät vähän tahmeasti pareja pelastellen ja pari bogia myös lipsahti. Kahdeksannen ja yhdeksännen reikien birkkujen jälkeen tuli sellainen varma fiilis, että tämä tulee menemään tästä loppuun asti hyvin. Siinä auttoi sekin, että lyöminen parani loppua kohden”, hän kertoi.

Castren, 24, päätti kilpailun tyylikkäästi kahteen birdieen iskemällä huippulyönnin rautanelosella Pinehurst Resortin ”ysikentän” 17. reiällä ja sivaltamalla viimeisellä reiällä pallonsa rautaviitosella aivan lipun viereen.

Paikka maailman kovimmalla ammattilaiskiertueella on ollut mainion amatööriuran eri ikäkausien maajoukkueissa ja Florida State Universityn college-golfjoukkueessa pelanneen Castrenin mielessä jo kauan.

Olin LPGA:n kortista haaveillut jo pienestä pitäen, kunnes se muuttui tavoitteeksi.

Ensimmäinen konkreettinen uuteen työpaikkaan liittyvä järjestely on muuttaa Floridasta LPGA:n kisojen kannalta keskeisempään tukikohtaan Kaliforniaan.

”Muutan ensi viikolla San Diegoon, mutta tämä seuraava kuukausi tulee menemään ensi vuoden menoja järjestellessä. Varmaankin täytyy miettiä erilaisia sopimuksia ja tässä vaiheessa tärkeintä olisi saada sponsorikuviot siihen malliin, että pystyn pelaamaan rennosti tulevan kauden. Vähän stressaa tuo taloudellinen puoli, mutta toivottavasti löytyisi tukijoita, että saadaan tiimi kasaan”, Castren mietti.

Matilda Castren piti Suomen lippua korkealla Pohjois-Carolinassa.

Kategorian 14 naisten Yhdysvaltain kiertueelle lunastanut Castren ei vielä tarkemmin osannut sanoa, kuinka monta LPGA:n kilpailua hänen kalenterinsa tulee käsittämään vuonna 2020. Hän kuitenkin arvioi lukumäärän liikuskelevan 15–20 kilpailun välimaastossa.

Dryburghilla ja Popovilla kova kohtalo

Eurooppalaisista kortin LPGA Tourille Kiinan Muni Hen (-21) voittamasta karsintafinaalista saivat myös Sveitsin Albane Valenzuela (a), Saksan Esther Henseleit, Espanjan Nuria Iturrioz, Slovakian Klara Splikova sekä Ranskan Celine Herbin.

Kilpailu oli totutusti loppuun saakka rajua taistelua viimeisistä korteista. Ikävimmin kävi Skotlannin Gemma Dryburghille ja Saksan Sophia Popoville, jotka jäivät ensimmäisinä viivan alapuolelle.

Mikäli viimeisten joukossa kortin ottanut ja päivän heikoimman tuloksen (81) pelannut Ranskan Celine Herbin olisi tehnyt päätösreiän tuplabogin sijaan triplabogin, olisi hän jakanut 45. sijan Dryburgin ja Popovin kanssa. Näin kaksi jälkimmäistä olisivat nousseet ikään kuin Herbinin siivellä LPGA-kiertueelle.

Castrenin saavutusta puolestaan korostaa fakta, että kaikki karsintafinaalissa mukana olleet kolme LET:n rankingin top 5 -pelaajaa jäivät hänen taakseen.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (6 kpl)