16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista

16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
LPGA Tour

Taiwanin LPGA-turnauksen voittanut Jang juhli korealaisten pyynnöstä hillitymmin

Liian iloiset liikehdinnät aiemmissa voitonjuhlissa saivat pelaajan managerin ja ystävät toivomaan Taipeissa rauhallisempaa tanssiesitystä.

Ha Na Jang (-17) jätti Shanshan Fengin niukasti taakseen tuulisessa ja sateisessa säässä pelatun LPGA Taiwan Championshipin finaalikierroksella. Voitto oli hänelle kolmas Yhdysvaltain naisten kiertueella tällä kaudella.

Jang oli kuudennen reiän birdien jälkeen jo kahdeksan lyönnin karkumatkalla, mutta Feng laittoi pelin vielä jännittäväksi. Voittaja pelasi kierroksen kaksi jälkimmäistä kolmannesta kaksi yli parin, kun maailmanlistan entinen ykkönen Feng teki samalla jaksolla viisi birdieä ja kahdeksan paria.

Kiinalainen oli upottaa viimeisellä reiällä bunkkerilyöntinsä, mikä olisi onnistuesssaan tiennyt eaglea ja uusintaa.

”Shanshan (Feng) pelasi todella hyvin tänään, ja olin siksi erittäin hermostunut. Yritin pitää pelin yksinkertaisena, koska sää oli niin huono. Tarkoitukseni oli osua vain väylälle ja viheriölle”, Jang sanoi.

Jang juhli voittoaan maltillisesti ja lyhyesti, sillä hän sai kotimaassaan kritiikkiä Floridan ja Singaporen kisojen voittotansseista.

Ha Na Jangin iloinen voittotanssi Singaporen turnauksen jälkeen oli kiusallinen kokemus korealaisille. Kuva: Getty Images

Ha Na Jangin iloinen voittotanssi maaliskuussa Singaporen turnauksen jälkeen oli korealaisille kiusallinen kokemus. Kuva: Getty Images

Ennen Singaporen turnausta hänen isänsä myös pudotti lentokentällä kovan matkalaukun Jangin kanssapelaajan, In Gee Chunin jalan päälle. Vaikka kyseessä oli vahinko, se herätti pahennusta Koreassa.

”Managerini ja ystäväni viestittivät minulle eilen, että yritä juhlia hillitysti. Siksi tanssi jäi nyt lyhyemmäksi.”

Voitto toi Jangille 300 000 dollaria palkintorahaa. Kauden kokonaistienestit, 1,2 miljoonaa taalaa, oikeuttavat LPGA Tourin rahalistalla seitsemänteen sijaan. Hän nousee myös maailmanlistalla 12. sijalta kahdeksanneksi.

Korean Hyo Joo Kim ja Kanadan Brooke M. Henderson (-10) jakoivat kolmannen sijan. Espanjan Carlota Ciganda ja Englannin Jodi Ewart Shadoff (-8) ylsivät parhaina (T8) eurooppalaisina top 10:een.

Pohjoismaalaisista, Ruotsin Anna Nordqvist (-4) oli 14:s. Maailmanykkönen, Uuden-Seelannin Lydia Ko (-3) mahtui täpärästi 20:n joukkoon.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)