26.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[2][0]
KilpailuaSuomalaista
LPGA Tour

Siskokset kuin ilvekset – jo kauden toinen voitto sisaruspareille LPGA Tourilla

Nelly Korda toteutti viikonvaihteessa ison unelmansa Taiwanissa. Miesten puolella veljesparien pääkiertuevoitot ovat vielä harvinaisempia.

Nelly Korda (-13) otti Taiwanissa pelatussa Swinging Skirts LPGA Taiwan Championship -kilpailussa ensimmäisen voittonsa naisten Yhdysvaltain kiertueella. Hän jätti kisan lopputaistossa hyvin kirineen ja päätöspäivän kovimman tuloksen (66) pelanneen Australian Minjee Leen kahden lyönnin päähän.

Tuore voittaja on LPGA Tourilla viisi ykköstilaa saavuttaneen Jessica Kordan pikkusisko. Jälkimmäinen ei ollut mukana Taiwanin kilpailussa, mutta oli Nellyyn yhteydessä FaceTimen välityksellä pelin ratkettua.

”Hän vain sanoi tuntevansa suurta ylpeyttä voitostani, ja taisi itkeä enemmän kuin minä”, Nelly Korda, 20, kertoi viisi vuotta vanhemman siskonsa kanssa käymästään keskustelusta.

Ex-tennistähti Petr Kordan tyttäret ovat kautta aikain kolmas ja toinen tänä vuonna LPGA-kiertueella vähintään yhden voiton tilastoihin saanut sisaruspari. Ensimmäisen kerran tässä onnistuivat ruotsalaiset Annika ja Charlotta Sörenstam vuonna 2000. Aiemmin kuluvalla kaudella saman temppuun ylsivät thaimaalaiset Jutanugarnin siskokset, kun Moriya liittyi Ariyan seuraksi LPGA-voittajien joukkoon.

Kordan sisaruksilla on ollut tänä vuonna myös pieniä terveyshuolia. Jessica kävi alkuvuodesta isossa leukakirurgisessa leikkauksessa ja joutui olemaan pitkin kautta nestemäisellä dieetillä. Nelly puolestaan kärsi hieman myöhemmin suolistobakteerin aiheuttamista kovista vatsavaivoista.

Miesten puolella pääkiertuevoittoihin pystyneet veljesparit ovat vielä harvinaisempia. Tälle listalle ovat toistaiseksi yltäneet vain italialaiset Francesco ja Edoardo Molinari.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje