[11][15]

[11][15]
LPGA Tour

Olympiasankari Inbee Park teki hämmästyttävän paluun LPGA-kiertueelle

Rion kultamitalisti juhli Sentosa Golf Clubilla voittoa vasta toisessa kilpailussaan pitkän sairausloman jälkeen.

Inbee Park otti täpärän voiton viikonvaihteessa Singaporessa pelatussa HSBC Women’s Champions -turnauksessa.

Korealainen päätyi 72 reiän kilpailussa kokonaistulokseen 269 (-19) jättäen kakkoseksi sijoittuneen Ariya Jutanugarnin lyönnin päähän. Parkin finaalikierroksen tulos oli 64, Jutanugarn tarvitsi kaksi lyöntiä enemmän.

Park, 28, jäi pian Riossa voittamansa olympiaturnauksen jälkeen puoli vuotta kestäneelle sairauslomalle peukalovamman vuoksi. Voitto tuli seitsemän major-titteliä saavuttaneelle pelaajalle jo toisessa paluun jälkeisessä kilpailussa.

”Ajattelin, että voisin olla vasta parin kuukauden kuluttua normaalivireessä saatuani rytmin takaisin. Sellaisia mietin viime viikolla, mutta tämä kilpailu oli täysin erilainen. Etenkin finaalikierros oli juuri sitä mitä toivoinkin”, Park sanoi.

Jutanugarn oli Parkin kanssa tasoissa 10. reiän jälkeen, kunnes thaimaalainen joutui taipumaan loppusuoralla.

”Oli todella hauskaa pelata Inbeen kanssa. Opin taas häneltä paljon. Inbee on erittäin rauhallinen, ja uskomaton puttaaja. Hän ei tainnut missata tänään yhtään”, Jutanugarn sanoi.

Singaporen turnausta ennen neljättä kierrosta johtanut Michelle Wie oli päätöspäivänä vaisu. Tulos 72 pudotti myös muutaman PGA Tourin kilpailun vuosia sitten pelanneen Wien jaetulle neljännelle sijalle.

Hänen kierroksensa käynnistyi kahdella nopealla birdiellä, kunnes neljän putin tuplabogi Sentosa Golf Clubin kentän viidennellä reiällä (par 5) lähti viemään junaa väärään suuntaan.

”Kaiken kaikkiaan en voi valittaa, mutta kyllä tämä juuri nyt hieman harmittaa. Muutama putti ei uponnut, ja Inbee pelasi todella hyvin. Näitä sattuu, mutta elämä jatkuu”, Wie sanoi.

Wie jakoi samaa tulosta Brooke Hendersonin ja kisan voittoa puolustaneen Ha Na Jangin kanssa, viisi lyöntiä voittajalle hävinneinä. Sung Hyun Park (-16) oli kolmas.

Ruotsin Anna Nordqvist (-13) oli parhaana eurooppalaisena seitsemäs.