16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista

16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
LPGA Tour

Lydia Kon lama ohi

Teinitähti tavoittelee viikonvaihteessa kolmatta perättäistä LPGA:n kokonaiskilpailun voittoaan.

Viime aikoina poikkeuksellisen epävarmoja ja alavireisiä otteita esittänyt Lydia Ko (-12) tuntuu saaneen jälleen juonen päästä kiinni. Hän pelasi LPGA:n finaaliturnauksen toisella kierroksella upean 62 lyönnin tuloksen, ja siirtyi kolmen lyönnin johtoon.

Ko, 19, tavoittelee Floridassa kauden viidettä ja uransa 15. voittoaan naisten Yhdysvaltain kiertueella. Finaalikisan ykköstilalla hän sinetöisi itselleen sekä vuoden pelaajan -tittelin että Race to the CME Globe -kokonaiskilpailun miljoonan dollarin bonuspotin.

Maailmanlistan ykkösen toisen kierroksen tulos merkitsi Tiburon Golf Clubin kentän uutta ennätystä. Ko aloitti päivänsä kolmella peräkkäisellä birdiellä ja oli kierrostaan ulosmenon jälkeen neljä alle. Sisääntulossa vauhti kiihtyi, ja hänen birdiesaldonsa karttui vielä seitsemällä. Joukkoon mahtui myös yksi bogi.

Uusiseelantilainen osui toisella kierroksella avauksillaan yhtä lukuun ottamatta (13/14) jokaiselle väylälle. Viheriöosumatilasto näytti saldoa 15/18, ja putteja kertyi vain 22.

Ryann O’Toole ja So Yeon Ryu ovat Tour Championshipin puolivälissä kolme lyöntiä Kota jäljessä. Espanjan Beatriz Recari jakaa parhaana eurooppalaisena neljättä sijaa Sei Young Kimin kanssa.

Englannin Charley Hull löytyy seuraavien kokonaistilanteessa seitsemän alle olevien joukosta. Myös Norjan Suzann Pettersen (-6) mahtuu top 10:een.

Ko voitti kauden kokonaiskilpailun ensimmäisen kerran toissa kaudella ollessaan vain 17-vuotias. Oltuaan paras myös varsinaisessa turnauksessa, hän kuittasi tuona viikonloppuna kertaheitolla 2,5 miljoonan dollarin tienestit. Ko oli Race to the CME Globe -kilpailun ykkönen myös viime vuonna, joten hänellä on sunnuntaina hieno mahdollisuus hattutemppuun.

Syyskuun puolivälin jälkeen pelaamissaan kilpailuissa, Ko ei ole yltänyt kertaakaan kymmenen joukkoon. Kyseisten viiden turnauksen jaksosta löytyy hänelle poikkeuksellisesti kolme 40:n huonommalla puolella olevaa sijoitusta. Hän teki sittemmin pienen korjauksen mailan taaksevientiin, ja asiat näyttäisivät olevan menossa jälleen oikeaan suuntaan.

Tour Championshipiä ensimmäisen kierroksen jälkeen johtanut Shanshan Feng oli perjantaina ainoa kierroksensa yli parin lyönyt kilpailija 38 ensimmäisen joukossa. Rion pronssimitalisti jäi samalla seitsemän lyönnin päähän kärjestä.

Kon ainoa uhka taistelussa kokonaiskilpailun ja vuoden pelaaja -tittelin voitosta on viisi turnausta (mm. Women’s British Open) tänä vuonna voittanut Ariya Jutanugarn. Finaaliturnauksen puolivälissä sijalla 19 oleva thaimaalainen on jäänyt pahimmasta kilpakumppanistaan kuitenkin jo kahdeksan lyönnin päähän.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje