[11][17]

[11][17]
LPGA Tour

Lexi Thompson missasi puolimetrisen putin − menetti voiton lisäksi mahdollisuuden nousta maailmanlistan ykköseksi

Useista tarjolla olleista meriiteistä vain yksi tarttui epäonnisen Thompsonin haaviin.

Maailmanlistan kärjessäkin ollut Ariya Jutanugarn (-15) ei halunnut antaa koko palkintopöytää Lexi Thompsonin puhdistettavaksi Tiburon Golf Clubilla Floridassa pelatussa Tour Championshipissä.

Thaimaalainen upotti LPGA:n finaaliturnauksen kahdella viimeisellä reiällä noin kuusimetriset birdieputit, ja kiilasi lopputuloksissa lyönnillä kakkostilan jakaneiden Thompsonin ja Jessica Kordan edelle.

Voitto oli Jutanugarnille, 21, seitsemäs naisten Yhdysvaltain kiertueella, edellinen tuli kesäkuussa pelatussa Manulife Classicissa. Läpimurtokaudellaan 2016, Jutanugarn voitti peräti viisi kilpailua.

Loppuhetken tapahtumat jättävät Thompsonille hieman jossiteltavaa. Kaksi ryhmää Jutanugarnia edellä pelannut 22-vuotias floridalainen missasi 18. reiällä puolimetrisen puttinsa ja putosi saldoon -14. Lyhyt par-putti olisi onnistuessaan avannut hänelle myös tien maailmanlistan kärkeen ja vuoden pelaaja -palkintoon.

Vaikka 67 lyönnin kierroksen ainoa bogi osoittautui voiton kannalta kohtalokkaaksi, se ei estänyt Thompsonia saavuttamasta kauden mittaisen Race to the Globe -kokonaiskilpailun ykköstilaa.

So Yeon Ryu oli toinen LPGA:n vuoden pelaaja -palkinnon saajista. Kuva: Getty Images

Hän sijoittui korkeimmalle niistä viidestä pelaajasta, joilla oli viikonvaihteessa mahdollisuus tarjolla olleen miljoonan dollarin bonuspotin voittoon.

Yhdeksän kisaa kiertueella (tänä vuonna kaksi) voittanut Thompson sai ison kohun aikaan kauden ensimmäisessä majorissa, kun tv-katsoja huomasi hänen palauttaneen merkatun pallonsa väärään paikkaan. Tästä seurannut kahden lyönnin rangaistus mitä ilmeisemmin vei häneltä voiton kyseisessä kilpailussa.

LPGA:n vuoden pelaaja -palkinto jaettiin ensimmäisen kerran kahden pelaajan, Sung Hyun Parkin, 24. ja So Yeon Ryun, 27, kesken. Vauhdilla huipulle noussut Park (maailmanlistan kakkonen) sai myös vuoden tulokkaan palkinnon.

Mainittuun ”tuplaan” on aikaisemmin yltänyt vain Nancy Lopez, joka hallitsi erityisesti 70- ja 80-luvuilla naisten huippugolfia.

Eun-Hee Jin kanssa neljännen sijan jakanut Ruotsin Pernilla Lindberg (-13) oli yllättäen finaaliturnauksen paras eurooppalainen. Kokonaiskilpailussa toinen ruotsalainen, Anna Nordqvist, sijoittui kymmenenneksi.