[11][15]

[11][15]
LPGA Tour

LPGA-kiertueella tehtailtiin käsittämätön ennätys

25-vuotiaan korealaisen heikoinkin kierrostulos alitti parin seitsemällä lyönnillä.

Naisten Yhdysvaltain kiertueella mentiin viikonvaihteessa sanan varsinaisessa merkityksessä lujaa. Turnauksen voittanut Sei Young Kim pelasi Thornberry Creek LPGA Classicin viimeisenä päivänä 65 lyönnin kierroksen päätyen hurjaan lopputulokseen 257.

Tämä alittaa Thornberry Creek at Oneida -kentän 72 reiän parin peräti 31 lyönnillä, mikä on LPGA Tourin uusi ennätys.

”Koskaan ei tullut mieleenikään, että pelaisin tällaisen tuloksen, uskomaton tunne”, Kim sanoi.

Kim jakoi myös kiertueen entistä 72 reiän ennätystä, -27, jonka hän teki pari vuotta sitten Founders Cupissa. Tähän pystyi ensimmäisenä Annika Sörenstam vuoden 2001 Standard Register Ping -turnauksessa. Kyseisessä kilpailussa ruotsalainen pelasi yhden kierroksen 59 lyönnillä.

Lopputulos 257 on myös kiertueen uusi ennätys. Kierroskeskiarvo 64,25 tällä par 72 -kentällä kertoo kaiken olennaisen.

Tuollaista menoa oli todella mielenkiintoista katsella.

Vaikka Kimin meno tässä Wisconsinissa käydyssä kilpailussa oli ennennäkemätöntä, mahtui tulokseen myös yksi tuplabogi. Tämä ainoaksi jäänyt tahra syntyi perjantain kierroksella. Yhden eaglen ohella hän takoi 31 birdieä, ja osui 72 viheriöstä 67:ään.

Kisan voittoa puolustanut Katherine Kirk kuvaili Kim suoritusta ilmiömäiseksi.

”Tiedossamme oli, että tällä kentällä voi pelata kovia lukuja, mutta hän meni ennätyksineen kokonaan uudelle tasolle. Tuollaista menoa oli todella mielenkiintoista katsella. Hän osaa voittaa, ja pitää kaasupolkimen alhaalla.”

Kim oli kisassa murskaavan ylivoimainen, sillä toiseksi sijoittunut Espanjan Carlota Ciganda jäi yhdeksän lyönnin päähän. Eurooppalaisista kymmenen joukkoon mahtuivat myös ruotsalaiset Anna Nordqvist (-20/T3) ja Dani Holmqvist (-17/T7) sekä Englannin Georgia Hall (-17/T7).

Voitto oli Kimille ensimmäinen tänä vuonna. Hän on pystynyt ottamaan ainakin yhden ykköstilan kullakin neljällä edellisellä kaudella. Kaikkiaan 25-vuotiaalla pelaajalla on koossa seitsemän voittoa LPGA-kiertueelta.