30.6.– 7.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][0]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - LPGA Tour

Kim Koivu ja Ursula Wikström matkalla jatkokierroksille Australiassa

Wikströmillä oli seitsemän birdien päivä Beach-kentällä.

Kim Koivun (-6) toinen kierros Euroopan kiertueeseen kuuluvassa ISPS Handa Vic Open -kilpailussa ei sujunut aivan avauspäivän tahdissa. Hän löi perjantaina 13th Beach Golf Clubin Beach-kentällä tuloksen 72, ja on päivän pelitapahtumien ollessa kesken jaetulla 42. sijalla.

Kierroksensa 10. reiältä startannut Koivu teki bogin toisella (kentän 11.) reiällä, jonka hän kuittasi ensimmäisen yhdeksikön päätteeksi (kentän 18. reiällä).

Toisen kenttäpuoliskon ensimmäinen parista poikennut reikätulos oli 12:lla (kentän 3.) lipsahtanut tuplabogi. Koivu valui tässä vaiheessa uhkaavasti karsintarajan tuntumaan, mutta tämän jälkeen välittömästi tulleet kaksi birdieä kohensivat uudelleen asemia.

”Vaikea sanoa, mikä meni hyvin ja mikä huonosti. Myös Beach-kenttä on selkeästi scoorattava, mutta itse en saanut hyvää tulosta aikaan. Onneksi pääsee huomenna vetämään uudestaan”, Koivu sanoi.

Vaikka Koivun kurssi kääntyi toisella kierroksella väärään suuntaan, ei ero kärkikymmenikköön karannut tavoittamattomiin: 10. sijaa jakavat pelaajat ovat kisan puolivälissä neljä lyöntiä helsinkiläisen edellä.

Parhaiten suomalaisista perjantaina Beach-kentällä pelasi samannimisessä naisten LPGA-kilpailussa mukana oleva Ursula Wikström (-1). Tulos 69 on nostanut vantaalaista 56 pykälää sijalle T63, ja hän on menossa jatkokierroksille.

Ursula WIkström pelasi pirteän kierroksen Victorian turnauksessa. Kuva: Tristan Jones/LET

Wikströmin tapahtumarikas kierros sisälsi seitsemän birdieä ja neljä bogia. Elintärkeiksi pelien jatkumisen kannalta on osoittautumassa kahdella viimeisellä reiällä tulleet birdiet.

”Lyöminen on ollut ihan hyvää molempina päivinä. Tänään tosin kaksi draivia eksyi bunkkeriin snooker-paikkaan. Ekana päivänä putteri oli aivan jäässä, tänään sain muutaman putin jo sisäänkin”, Wikström sanoi.

”Näyttää siltä, että mun tulos riittää just cutista pääsyyn.”

Noora Komulaisen (+4) mahdollisuudet jatkopaikkaan ovat langanohuet. Hän on pelannut kierrostaan 12 reikää, ja päivän tilasto näyttää yhtä birdieä ja viittä bogia.

Miesten kilpailussa australialaisilla on nelosjohto. Kärkeen on noussut Jason Scrivener (-14), jota Wade Ormsby ja Nick Flanagan kärkkyvät lyönnin päässä. Skotlannin David Law ja Ranskan Clement Sordet (-11) jakavat parhaina eurooppalaisina viidettä sijaa.

Naisten puolella johtoon siirtyi USA:n Kim Kaufman (-13), jolla on kahden lyönnin etumatka Japanin Haru Nomuraan. Eurooppalaisista Englannin Charlotte Thomas (-9) on neljäntenä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje