3.10.–10.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][20]
KilpailuaSuomalaista

3.10.–10.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][20]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Loupe sivusi kaksi päivää vanhaa kenttäennätystä Frys.com Openissa

Andrew Loupen birdie-yritys 18:nnella sivuutti reiän vain parin sentin päästä ja uusi kenttäennätys jäi syntymättä. Kuva: Getty Images.

Brendan Steele sai pitää kärkipaikkansa PGA Tourin kauden avauskilpailussa kolmannenkin kierroksen jälkeen. Steele (-14) pelasi torstaina kenttäennätyksen 63 lyöntiä, mutta ei ole kahdella jälkimmäisellä kierroksellaan (70-69) onnistunut karistamaan takaa-ajajia kannoiltaan.

Kenttäennätystäkään hän ei saanut pitää yksin hallussaan kuin kaksi päivää ennen kuin Andrew Loupe iski tauluun samat lukemat. Samalla Loupe hinasi itsensä Steelen kantaan, vain lyönnin päähän hänestä yhdessä lauantaina vain lyönnin Loupea enemmän käyttäneen Kevin Nan kanssa.

Loupe käynnisti kierroksensa hurjalla, viiden birdien putkella. Kuudennella reiällä meno vaikutti hyytyvän bogin myötä. Ulosmenon viimeisen reiän birdie paikkasi kauneusvirheen ja reikien 14–16 neljän birdien suora antoi Loupelle mahdollisuuden tehdä historiaa Silveradon kentällä, Napassa, Kaliforniassa.

”Halusin kovasti tehdä birdien viimeisellä. Tiesin, että se olisi ollut uusi kenttäennätys. En ole koskaan pelannut 62 lyönnin kierrosta kilpailussa, joten…”, Loupe kertasi kierroksensa loppua.

Jos Loupe lähti telineistä lujaa, käynnistyi Justin Rosen kierros hitaasti. Englantilainen viimeisteli ensimmäisen birdiensä vasta kahdeksannella reiällä. Rose onnistui kierroksellaan kaikkian neljässä birdie-yrityksessään ja nousi jaetulle neljännelle sijalle vain kahden lyönnin päähän Steelesta.

Neljättä sijaa jakaa seitsemän muutakin pelaajaa, joten Steelen johtoasema on kaikkea muuta kuin turvallinen.

”Tänään testattiin kärsivällisyyttä. Pelasin parissa seitsemän ensimmäistä reikää, ennen kuin sain sisään kaksi birdietä ennen puoltaväliä. Oli jo aikakin, sillä huomasin, että tulostaso oli lauantaina kaikilla kova. Pystyin ikään kuin minimisuorituksella pitämään itseni vielä mukana kamppailussa huomista ajatellen. Jokainen tänään tehty birdie helpottaa huomista”, Rose. kommentoi.

Rory McIlroyn peli noudatteli kahdelta edelliseltä päivältä tuttua kaavaa; lyöminen sujuu vakuuttavasti, mutta viheriöllä mies on jäässä.

Puttiongelmat maksoivat lauantaina Rorylle 20 sijaa, sunnuntaihin hän lähtee sijalta T39 tuloksesta -6.

”Se on mentaalista, yritän vain luottaa itseeni vähän enemmän”, hän sanoi.

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje