3.10.–10.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][20]
KilpailuaSuomalaista

3.10.–10.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][20]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Loistavasti pelannut Korhonen kiri yhdeksänneksi Portugalissa

Mikko Korhonen pelasi vastoinkäymisistä huolimatta Portugalissa upean kilpailun. Kuva: Getty Images.

Mikko Korhonen tarttui kaksin käsin mahdollisuuteen selviytyi mukaan European Tourin finaalisarjan käynnistävään Turkish Airlines Openiin loka-marraskuun vaihteessa.

Kisaan selviytyy todennäköisesti 82–85 kiertueen rahalistan parasta pelaajaa. Korhonen paranteli asemiaan listalla tuntuvasti kirimällä jaetulle yhdeksännelle sijalle sunnuntaina iltapäivällä päättyneessä Portugal Mastersissa.

Hän ansaitsi saavutuksestaan palkintorahaa reilut 35 000 euroa ja nousee kauden toiseksi suurimman shekin myötä kiertueen rahalistalla sijalle 90. Top 10 -sijoitus oli Korhoselle kauden kolmas ja uran seitsemäs ET:lla.

Saavutuksen arvoa nostaa tuntuvasti sekin, että Korhonen sai mailansa kilpailupaikalle vasta viime tipassa (Lue Satu Eckhardtin blogi aiheesta). Harjoituslyönnit jäivät vähiin – eikä hän itse kilpailussakaan lyöntejä tuhlaillut.

Sunnuntaina kilpailun viimeinen kierros vietiin läpi yhteislähtönä. Korhosen arpa heitti reiälle 15. Sen ja seuraavan reiän hän selvitti parilla, mutta 17 reikä vaati kuusi lyöntiä, ja tuloksena oli bogi.

Epäonnistumisesta sisuuntuneena Korhonen teki seuraavan kuuden reiän jaksoon neljä birdietä. Kun kierroksen loppukin sujui kaksi alle parin, merkattiin kierrostulokseksi 66 (-5), joka oli hänen selkeästi paras kierroksensa Oceanico Victorian kentällä pelatussa kilpailussa. Kolme ensimmäistä kierrostaan hän pelasi 69 lyönnillä.

”Hyvä päivä oli. Aamulla oli niin märkää, että koko kierros oli vaakalaudalla. Hirveä säkä kävi eilen ja tänään kelien kanssa ja shotgun-malli (yhteislähtö) toimi hyvin. Olosuhteet olivat tänään hyvät ja mahdollistivat hyvän tulostason”, Korhonen luonnehti.

”Hyvin toimi peli kaiken kaikkeaan. Ei mitään ihmeellistä ollut, mutta puttasin hyvin koko viikon”, hän summasi.

Kilpailu alkoi aamulla kaksi tuntia suunnitellusta myöhässä ukkoskuurojen kuritettu Vilamouraa yöllä kovalla kädellä.

Andy Sullivan sai vanhemmiltaan palkinnoksi samppanjasuihkun. Kuva: Getty Images.

Andy Sullivan sai vanhemmiltaan palkinnoksi samppanjasuihkun. Kuva: Getty Images.

Kilpailua alusta asti johtanut Englannin Andy Sullivan täydensi erinomaisesti sujuneen viikon pelaamalla päätöspäivänä tuloksen 66 (-5) ja ottamalla kilpailun voiton melkoisella yhdeksän lyönnin erolla toiseksi sijoittuneeseen Chris Woodiin.

Sullivan esiintyi sunnuntaina iloisena, itsevarmana ja rentona. Olemus kertoi olennaisen, Englannille maan 300:nnen voiton European Tourilla tuonut Sullivan ei tehnyt sunnuntaina yhtään bogia, mutta väänsi sen sijaan viisi birdietä. Voitto oli Sullivanille kauden kolmas ET:lla.

Sullivanin birdieistä viimeinen syntyi kuin kirsikaksi kakun päälle päätösviheriöllä, jossa miehen vanhemmat juhlistivat voittoa kastelemalla poikansa samppanjasuihkulla.

Portugalista Korhonen lentää Suomeen, mutta jo maanantai-iltana hän suuntaa Hongkongiin, jossa pelaa ensi viikolla. Kilpailuun osallistuvat suomalaisista myös Mikko Ilonen sekä Roope Kakko.

Sami Sarpakunnas

Päivitetty kello 19.15 Korhosen sijoitus rahalistalla.

Päiviitetty kello 19.54. Roope Kakko mukana Hongkongissa

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (12 kpl)