- Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[0][0]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Matilda Castren ampaisi kärjen tuntumaan LPGA Tourilla − "Pakko myöntää, että jännitti aika paljon"

Matilda Castren käynnisti uransa LPGA-kiertueella ennakkoluulottomasti.

Naisten kovimmalla kiertueella debytoiva Castren oli kierrostaan kahden reiän jälkeen jo kolme alle.

Matilda Castren ei liiemmin katsellut nimekkäitä pelaajia ylöspäin Australian etelärannikolla käynnistyneen LPGA-kiertueen kilpailun ensimmäisellä kierroksella. Hän iski torstaina ISPS Handa Vic Openissa taululle tuloksen 68, mikä oikeuttaa tässä vaiheessa jaettuun yhdeksänteen sijaan.

Ensimmäistä turnaustaan LPGA Tourilla pelaava Castren sai kierrokselleen hulppean alun tehtyään heti kättelyssä birdien ja eaglen.

”Pakko myöntää, että jännitti aika paljon, mutta helpotti kun sain ykkösellä onnistuneen avauksen keskelle väylää. Siitä oli enää wedgen matka jäljellä ja sain pallon lähelle. Seuraavalla, par-viitosella, löin kahdella päälle myötätuuleen ja upotin eagle-putin kuudesta metristä”, Castren kuvaili kahden ensimmäisen reiän tapahtumia huippukiertueen kisassa.

Tahti jatkui hyvänä tämän jälkeenkin: hän siirtyi seitsemännellä reiällä tilanteeseen neljä alle ja taituroi kaksi birdieä lisää takaysin alkupuolella. 13th Beach Golf Linksin Creek-kentän viimeisellä kolmanneksella ei birdiejä enää nähty, kun ainoaksi parista poikenneeksi tulokseksi kirjattiin 16. reiän bogey.

”Oli paljon paikkoja ja sain käytettyä niistä suurimman osan. Se ainoa bogey jäi hieman hampaankoloon, mutta olen kyllä tyytyväinen päivään − tosi hyvä kierros. Tänään oli tuulistakin ja liput kinkkisissä paikoissa.”

Viikko sitten Kaliforniasta Australian Victoriaan saapunut Castren kertoi harjoittelun ja valmistautumisen sujuneen hyvin kilpailun alla.

”Aikaero on USA:n länsirannikkoon nähden 19 tuntia, joten loppujen lopuksi se on itselleni vain viisi tuntia taaksepäin. Pääsin nopeasti tähän aikaan ja rytmiin kiinni.”

Castren ehti saada harjoituspäivinä hyvin tuntumaa kumpaankin kisakenttään, joista Beach-kenttä toimii hänen näyttämönään kolmella seuraavalla kierroksella.

”Aika samantapaisia links-kenttiä molemmat, kovat väylät ja kovat viheriöt − Beach lienee vähän vaikeampi. Tuulta on luvassa tästä eteenpäinkin.”

Australiassa pelataan European Tourilla vallitsevan uuden trendin mukaisesti kilpailua, missä naiset ja miehet kiertävät samaa kenttää vuororyhmissä ja pelaavat samansuuruisista palkintorahoista.

”Itselleni on uusi juttu tällainen kilpailu. Hyvä turnaus ja järjestelyt on hoidettu hienosti. Täällä on myös paljon yleisöä ja ihmisillä tuntuu olevan hauskaa. Sekin on mukavaa yleisön kannalta, kun kilpailussa on paljon hyviä pelaajia katseltavana.”

Kilpailun kärkipaikan jakavat edellisen LPGA-kisan voittaja, Ruotsin Madelene Sagström ja Korean Haeji Kang. He käyttivät avauskierrokseensa Creek-kentällä 65 (-8) lyöntiä.

Maailmanlistan top 10 -pelaajista, Australian Minjee Lee ja Korean Jeongeun Lee6 ovat Beach-kentällä pelaamansa kierroksen loppusuoralla tilanteessa kolme alle. He mahtuvat niukasti 25:n joukkoon.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (11 kpl)