Lohjalla herätetään henkiin perinteinen Jalo’s Shoot Out – potissa 10 000 euroa - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf

Lohjalla herätetään henkiin perinteinen Jalo's Shoot Out – potissa 10 000 euroa

Kilpailu pelataan St. Laurencen Kalkki-Petteri -kentällä. Kuva: Lassi Pekka Tilander

Kilpailulla kunnioitetaan Kalkki-Petteri -kentän kakkosväylälle menehtyneen entisen toimitus- ja toiminnanjohtajan muistoa.

Jalo Grönlund on Suomi-Golfin merkittävimpiä nimiä. Hänet on nimetty golfin Hall of Fameen sen kolmantena jäsenenä. Grönlundin kotiseura oli Helsingin Golfklubi, mutta hän oli vaikuttamassa suuresti lohjalaisen St. Laurence Golfin syntyyn ja kehitykseen toimiessaan sen ensimmäisenä toimitus- ja toiminnanjohtajana vuosina 1989–1994.

Grönlund voitti 12 Suomen mestaruutta lyöntipelissä vuosina 1957–71. Hän edusti Suomea lukuisissa kansainvälisissä arvokilpailuissa ja oli mukana perustamassa Suomen Golfliittoa.

Golfia hän pelasi elämänsä loppuun asti, kirjaimellisesti. Grönlund menehtyi sydänkohtaukseen St. Laurence Golfin Kalkki Petteri -kentän kakkosväylällä 17.7. 2000.

”Hän löi ensin pallonsa viheriölle ja teki sitten tilaa pelikaverilleen. Kun tämä oman lyöntinsä jälkeen kääntyi Grönlundin puoleen, makasi tämä maassa menehtyneenä. Miehelle, joka saavutti golfissa suomalaisittain lähes kaiken mahdollisen ja moneen kertaan, ei jäänyt enää muuta hoitamatta kuin tuo yksi birdie-putti”, Hall of Famen esittelytekstissä kerrotaan.

Jalo’s Shoot Out -kilpailu pelataan St Laurence Golfissa 1. päivä elokuuta. 18 reiän tasoituksettoman lyöntipelin jälkeen 10 parasta etenee Shoot out -osuudelle. Se pelataan Kalkki-Petterin etuyhdeksiköllä. Miehet pelaavat valkoisilta ja naiset sinisiltä tiiltä.

”Halusimme herättää henkiin vähän kuihtuneen, mutta hyvin perinteisen kisan ja pohdimme, mikä olisi paras tapa se järjestää. Suomessa ammattilaisilla ei ole liikaa ansaintamahdollisuuksia, joten uskomme tämän täydentävän hyvin monen kisakalenteria. Ajankohtakin on mietitty sen mukaan, että se kävisi mahdollisimman monelle”, St. Laurence Golfin toimitusjohtaja Mecki Kåhre kertoo.

Palkintopotissa on 10 000 euroa, josta voittajan osuus on 4000 euroa. Palkinnoille pääsee 10 parasta pelaajaa. Kilpailu on avoin myös amatööreille, jolloin he saavat palkintonsa lahjakortin muodossa.

Mukaan mahtuu ilmoittautumisjärjestyksessä 40 ammattilaista ja 32 amatööriä. Amatöörien HCP-raja on 2,0.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)

  • Utelias says:

    Knnattaisi tarkistaa aina faktat, kun alkaa kirjoittamaan. Jalo menehtyi Kalkki Petterin kakkosväylän teelle. Jalo Grönlund oli hieno herrasmies ja loistava golfaa. St. Laurence Golf ei ole riittävästi muistanut ja arvostanut Hänen
    ansioitaan ja työtään Lohjan kentän sekä yhdistyksen eteen tehdystä työstä. Hän loi Jalon hengen, toi golfetiketin Lohjalle. Moni saisi nostaa hattua ja tunnustaa tosiasiat. Muisto Hänelle ja henkilökohtaiselle ystävälle. Oli kunnia
    järjesstää viimeinen kilpailutapahtuma, johon Jalo osallistui.