Bubba Watson heltyi eroamaan PGA Tourilta fanin pyynnöstä, jotta neljä pelaajaa pääsisi tavoittelemaan jenkkikiertueen korttia - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Bubba Watson heltyi eroamaan PGA Tourilta fanin pyynnöstä, jotta neljä pelaajaa pääsisi tavoittelemaan jenkkikiertueen korttia

Bubba Watson teki kohteliaan eleen ymmärtäessään erota PGA Tourilta. Kuva: Getty Images

PGA Tour ei voinut Watsonia erottaa, koska hän ei ole pelannut LIV-kiertueen turnauksissa.

PGA Tour murentaa pala palalta LIV Golf Invitational Seriesiin liittyneiden pelaajien mahdollisuuksia osallistua jenkkitourin kilpailuihin. Nyt se poisti Phil Mickelsonin, Dustin Johnsonin, Bryson DeChambeaun ja Brooks Koepkan kaltaiset pelaajat career money listiltä eli uratienestilistalta.

Kiertue perusteli ratkaisuaan sillä, että LIV Golfin pelaajat olisivat saattaneet hyödyntää tätä reittiä tavoitellessaan paikkaa ensi kaudeksi PGA Tourille ja sen kilpailuihin.

PGA Tourilla on käytössä sääntö, jonka mukaan korttinsa kiertueelle menettäneet pelaajat voivat käyttää uratienestilistan sallimaa pelioikeusetua kerran tai tietyin ehdoin korkeintaan kaksi kertaa urallaan. Jos pelaajalle ei ole seuraavalle kaudelle korttia, mutta hän on uratienestilistalla top 50:ssä, hän voi tätä pykälää hyödyntäen säilyttää pelioikeutensa myös seuraavalle kaudelle.

Uratienestilistalla top 25:ssä olevalla pelaajalla on mahdollisuus poikkeuksellisesti hyödyntää pelioikeusetua toisenkin kerran, jos hän on pudonnut 25:n joukosta, mutta on edelleen top 50:ssä. Näin toimi peräkkäisinä vuosina muun muassa maailmanlistan entinen ykkönen David Duval.

PGA Tour teki aiemmin FedEx Cupin varsinaisen pistelistan rinnalle myös toisen listan, jossa ei ole LIV-pelaajia. Tätä listaa käytetään, jotta alkuperäinen versio ei vaikuttaisi negatiivisesti muiden pelaajien turnauskelpoisuuteen.

Uratienestilistalla tehtyjen poistojen ohella on luvassa muitakin muutoksia juontaen juurensa Bubba Watsoniin. Tapaus sai alkunsa, kun tilapäisellä jäsenyydellä PGA Tourilla pelannut Joohyung Kim voitti viime viikolla Wyndham Championshipin saaden täyden statuksen kiertueelle ja nimensä FedEx Cupin pistelistalle.

Tällä kaudella 58 pistettä koonnut Jason Dufner putosi Kimin voiton seurauksena FedEx Cupissa 200:nneksi eli viimeiselle sijalle, jolta on vielä osallistumisoikeus USA:n kakkoskiertueen Korn Ferry Tourin finaaleihin. Samalla vailla PGA Tourin jäsenyyttä olevat, 55 pistettä tienanneet Anthony Quayle, Chris Naegel, Rick Lamb ja Matti Schmid putosivat top 200:n ulkopuolelle ja kokonaan ulos listalta.

Mainitut neljä pelaajaa olisivat vielä ennen Kimin saavutusta olleet menossa omin ansioin KFT:n finaaleihin, koska heillä oli tuossa vaiheessa enemmän pisteitä kuin listalla sijalla 200 olleella PGA Tourin kortin haltijalla.

Bubba Watson ilmoitti hiljattain siirtyvänsä LIVille, mutta ei ole vielä kilpaillut kohukiertueella. Näin ollen häntä ei vielä voitu poistaa pistelistalta. Myöhemmin PGA Touria ahkerasti seuraava nimimerkki Monday Q tviittasi vetoomuksen Watsonille, jotta tämä eroaisi välittömästi Yhdysvaltain kiertueelta. Näin saataisiin muutamalle pelaajalle paikka Korn Ferry Tourin finaaleihin.

FedEx Cupin pisteissä sijalla 151 oleva Watson ymmärsi yskän, ja ilmoitti muutamaa tuntia myöhemmin vastauksessaan eronneensa PGA Tourin jäsenyydestä. Watson kertoi saaneensa tiedoksi, että hänen nimensä poistetaan FedEx Cupin pistelistalta sunnuntain jälkeen. Watson on sanonut kilpailevansa LIV-kiertueella vasta ensi vuoden puolella.

FedEx Cupin pisteissä sijoille 125–200 päätyneillä pelaajilla on automaattinen oikeus kilpailla ensi viikolla alkavissa Korn Ferry Tourin finaaleissa. Ne käsittävät kolme turnausta.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje