5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista

5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Livenä Kytäjältä: päivä 2

Kalle Samooja voi nousta parhaaksi suomalaiseksi kovalla lopetuksella

18.45

Kalle Samooja haastattelussa:

”Aika vaikeat pari päivää. Kortista ei välttämättä näy, mutta siellä on ollut tosi paljon pelastettuja pareja. Lyöminen ei oikeastaan ole tuntunut kovin hyvältä, vaikka se ulospäin saattaa näyttää kohtalaiselta”, Kalle aloitti.

”Toivottavasti tämä tästä laukeaa nyt kun jatkoonpääsy on varmistettu. Minusta tuntui, että voisin hyvin olla myös +8 kahden kierroksen jälkeen. Täytyy varmaan tehdä niinkuin Roope (Kakko) ja lähteä hotellille katsomaan peiliin jos sieltä jotain löytyy”, Kalle jatkoi.

”Challenge Tour kisoista tämä on minulle viimeinen, ellen sattumalta voittaisi tätä kisaa. Ihan yllättävän lähellä kärkeähän tässä ollaan, joten paljon voi vielä tapahtua ja muuttua yhdessä yössä”, Kalle purki tuntoaan.

Kaikin puolin Samooja sai itsestään jo ensimmäisen kahden kierroksen osalta erittäin hyvää irti b-pelillään. Mikäli yön aikana turkulainen saisi löydettyä ripauksen itseluottamusta ja hyvää tunnetta, voidaan nähdä vahva kallemainen nousu 15:ltä sijalta joka on tuorein sijoitus.

18.30

Kalle lopetti kierroksensa tekemällä parin. Varmasti pettynyt mies sillä loppukierroksesta oli niin paljon enemmänkin otettavissa. Silti turkulainen liittyi yhteistuloksellaan -2 Antti Ahokkaan ja Roope Kakon seuraksi parhaaksi suomalaiseksi.

Kohta kuullaan varmaan Kallen mietteitä kisan puolivälissä.

18.20

Kallen kolmas lyönti satasesta tippuu melkein reikään, mutta spinnaa 5m lyhyeksi. Jakaa tässä vaiheessa 16:tta sijaa.

18.12

aika villi avaus oikealle 18:lla. Ei pääse kahdella päälle, muuten ei ongelmaa.

18.07

Kalle ottaa kolme puttia, turhauttavaa puttaamista. Bogi korttiin hyvän avauksen jälkeen.

18.00 Vähän köykäinen lähestyminen, spinnaa greenin etuosaan 10 lyhyeksi. 17.56 Drive sataseen väylälle, lippu aika helpossa paikassa taka oikeassa 17:llä. Järven päällä kevyttä jyrähtelyä, ei kai vaan… Ei näytä ainaaan kovin pahalta vielä. 17.43 Ei tippunut taaskaan, oli vähän heikompi yritys tällä kertaa. Kaksi vikaa on kuitenkin selkeitä birdie-paikkoja! Kärki vain neljän lyönnin päässä Kallea. Huippuavaus Kallella pitkällä par-3:lla 16:lla. Matkaa birdieen noin 4 metriä. Nyt alkoi tuulla ja ripottelemaan vettä. Läppäri vaarassa. 17.30 Läheltä jälleen ohi, hyvä yritys ei riittänyt tällä kertaa. Par korttiin. Eturinteen kautta viiteen metriin. Täysin laitettavissa. Toni Karjalainen on toisella puolella kenttää yhteistuloksessa +3 (-1 tänään). Tarvitsee vähintään -1 lopetuksen cutin tekemiseksi. Cut nousi juuri +2:een. 17.20 15:s on 440 pitkä par neljä. nyt katsotaan paljon drive lentää tyynellä? Näköjään 290 metriä keskelle väylää. Lippu on edessä, joten jäljellä noin 145m. Selkeä birdie-mahdollisuus. 17.16 Yleisöstä dramaattisen ”Eih”-huudahduksen saattelemana pallo hipoo reikää, mutta ei mene. Varma birdie kuitenkin ja Kalle parhaana suomalaisena -3! 17.10 Mahtava pitkärauta greenille. Noin kymmenen metrin eagle-putti seuraavaksi! Vielä toistaiseksi Kallen sijoitus on 11:s, birdiellä nousee kolme sijaa, eaglella kuusi. 17.05 ”Aika hyvin on keli osunu. Oli lupailtu sadetta, mutta näyttää vähän, että selvitään kuivana”, Kallen caddie Toffe Jusslin kertoo. Kallella matkaa lipulle noin 215 myötätuuleen. Kallen signature korkea fade r3 voisi olla aika tilauksessa. Drive oli noin kymmenen metriä pidempi kuin pelikavereiden. 17.00 Kymmenisen katsojaa paikalla seuraamassa Kallea, joka juuri ihmetteli konetta. ”Pokeriako sä pelaat siellä”? Täydellinen drive keskelle latua pienellä fadella.. 16:55 Ei se ollutkaan ihan pari metrinen, birdie lähti ehkä kuuden metrin päästä eikä mennyt sisään. Par kuitenkin korttiin. Seuraavalla loistava tuuli tehdä vaikka eagle!? 16:52: Kolme palloa birdie paikassa 13:lla. Kalle Samooja (-2) edelleen -1 kierrostaan – nyt pari metrinen birdie-paikka. Kalle oli missannut alle puolimetrisen par-putin 8-väylällä, ennen sitä birdie lähti neljästä metristä. 16:50: Keli Kytäjällä tuntuu olevan melko idyllinen tuloksenteolle. Täällä on pilvistä, mutta järvenrannassakaan ei tunnu juuri kosmeettista tuulenvirettä enempää tuulta. Tulostaso iltapäivän pelaajilla on ihan eriluokkaa kuin eilen.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje