Lipsanen kärkeen Audi Finnish Tourilla - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Finnish Tour - Kilpagolf

Lipsanen kärkeen Audi Finnish Tourilla

Henri Lipsanen lähtee paalupaikalta viimeiselle kierrokselle.

Yhteensä 149 pelaajaa kiersi loppuun 36 reikää Peuramaan Porkkala-kentällä vetisissä olosuhteissa. Näistä 45 ensimmäistä pelaa myös päätöskierroksen.

Pirkkala Golfin Henri Lipsanen (71-68) nousi johtoon tuloksella joka oli Niklas Dahgrenin (74-67) jälkeen päivän toiseksi paras. Yhteislyönneissä toisena on kuitenkin Lipsasen naapuriseuran Nokia River Golfin Janne Mommo ( 69-71).

”Vaikka vettä tuli välillä reilustikin, niin siihen pitää vain asennoitua oikein. Ja tietysti laittaa varusteet siihen malliin, että siellä pärjää”, Lipsanen vastasi ammattilaisen rutiinilla.

Peuramaan kenttä on pysynyt hyvässä kunnossa runsaista vesisateista huolimatta. Sen Lipsanenkin huomioi.

”Kenttämestarille pitää antaa iso kiitos siitä, että kenttä on näin hyvässä kunnossa. Greenit ovat niin hyvät, että niillä voi upottaa pidempiäkin putteja, kunhan vaan saa linjat kuntoon.”

Omaa 68 lyönnin kierrostaan Lipsanen piti tasaisen pelin ansiona.

”Peli ei tuntunut missään vaiheessa siltä, että nyt oltaisiin liekeisssä.Tulos tuli tasaisella pelillä, ilman isompia virheitä”, Anssi Kankkosen valmennettava kertoi.

Aamupäivän lähtijöistä parhaisiin asemiin itsensä pelasi Jaakko Mäkitalo (-3). Tällä kaudella Challenge Tourillakin lupaavia otteita esittänyt Mäkitalo pelasi kierroksensa 69 lyönnillä. Sateisen kierroksen jälkitunnelmissa Mäkitalo kiitteli leppoisaa peliseuraa.

”Keli oli mitä oli, mutta tunnelma pysyi korkealla hyvän ryhmän ansiosta. Tänään meinasi harmittaa pariin kertaan, kun otin kolme kolmen putin greeniä, mutta sain pidettyä tilanteen hallussa”, Mäkitalo jakoi kehuja pelikavereilleen Timo Vesalalle ja Raoul Bergmanille.

Kahden kierroksen jälkeinen cut-raja asettui tulokseen +8. Sen selvitti 45 pelaajaa, jotka ratkaisevat kilpailun voiton lauantain kierroksella. Kolmannessa Audi Finnish Tourin kilpailussa saadaan myös kauden kolmas voittaja. Linna Golfissa ykköseksi yltänyt Miki Kuronen ei ole mukana, Nordcenterin tähti Joonas Granberg (79-71) on 11 lyönnin päässä Lipsasesta.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje