3.10.–10.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][20]
KilpailuaSuomalaista

3.10.–10.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][20]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Nordic League

Lindellille upea saavutus Naantalissa

Oliver Lindellin Nordic Liigan kisan voitto on yksi kotimaan merkittävimpiä golftekoja tällä kaudella. Kuva: Juha Hakulinen.

Kokeneet ammattilaiset joutuivat nöyrtymään, kun 16-vuotias amatöörilupaus Oliver Lindell pelasi erittäin kypsällä pelillä Nordic Liigan kisan voittajaksi. Lindellin voittotulos Naantalin Aurinko Golfissa pelatussa kilpailussa oli komea -12 (69–65–70).

Myös keskiviikon Pro Am -kilpailun voittanut Lindell pääsi muutaman lyönnin karkumatkalle heti päätöskierroksen alussa, eikä sen jälkeen päästänyt haastajia lähietäisyydelle. Varmasti lyönyt ja hyvin putannut nuorukainen otti voiton lopulta kolmen lyönnin erolla ennenNiclas Hellbergiä. Kolmannen sijan jakoivat tulokseen -7 päätyneet Ahvenanmaan Jonas Haglund ja Tanskan Simon Willer.

”Tämä on isoin voitto, minkä olen saavuttanut. En ole ikinä pelannut näin hyvin, virheetöntä golfia käytännössä koko ajan. Sain alussa sen verran ison kaulan, että loppukierros oli vähän seiftaamista – palloa väylälle ja lähestymiset varmasti griinille. Sen takia niitä birdieitä ei lopussa enää tullut”, Lindell sanoi.

”Itseluottamus on nyt tapissa, kun saatiin puttaaminen kuntoon. Alkukausi oli tuskaista, kun tuli joka kilpailussa monta kolmen putin griiniä.”

Voittajan seuraavat haasteet odottavat jo ensi viikolla, kun juniorit pelaavat reikäpelin SM-mitaleista Alastaro Golfissa. Menestysresepti sinnekin on selvillä.

”Lähetään hoitaan nekin. Vedetään samalla asenteella kuin täälläkin.”

Kilpailussa toiseksi jäänyt, mutta 7200 euron palkintoshekin kanssa kotiin matkaava Hellberg oli ristiriitaisissa tunnelmissa palkintojenjaon jälkeen.

”Onhan tässä vähän kaksijakoiset fiilikset: sinänsä kiva, että saa ykkösshekin, mutta voitostahan täällä pelataan. Sen takia tätä hommaa tehdään. Tänään Oliver veti tosi stedisti, eikä itellä ollut todellakaan paras päivä, vaan oli enemmän semmosta rimpuilua.”

”Ykkösväylän avaus meni oikealle veteen ja sen jälkeen oli pari huonoa paikkaa bunkkereissa. Olihan se alku vähän semmoinen kylmä suihku. Mutta sain takaysillä pari hyvää birdietä, ja loppu oli muutenkin hyvää peliä.”

Peter Erofejeff ja Kalle Samooja (-5) mahtuivat hekin vielä kuuden joukkoon. Nordic Liigan rankingykkönen ja tällä kaudella kolme kertaa kiertueella voittanut Tapio Pulkkanen (+1) jäi yllättäen vasta sijalle 28.

Aurinko Golfin toimitusjohtaja Antti Ahti käveli kilpailun jälkeen rauhallisen ja tyytyväisen oloisena klubitalon edustalla.

”Me olemme tosi tyytyväisiä kilpailuun. Oli kiva nähdä, että oli näinkin paljon yleisöä ja hyvä fiilis yleisestikin. Jäi sellainen hyvä maku – kivat kisat ja mukava fiilis”, hän sanoi.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (11 kpl)