[6][5]

[6][5]
Challenge Tour - Kilpagolf

Lindellillä vakuuttava startti Challenge Tourilla: ”Pitkästä aikaa hyvä avausrundi kisassa”

Oliver Lindellin puhdas tuloskortti sisälsi pelkkiä pareja ja birdiejä. Kuva: Getty Images

Niin ikään top 10:ssä oleva Janne Kaske pelasi torstaina poikkeuksellisen kierroksen.

Oliver Lindell esitti erinomaista golfia Espanjan Cadizissa käynnistyneen Challenge Tourin kilpailun ensimmäisenä päivänä. Hän avasi pelin kisassa tuloksella 68 (-4), mikä oikeuttaa tässä vaiheessa jaettuun kolmanteen sijaan.

Lindellin kierrosta ilmensi tasapainoisuus ja tukku hyviä onnistumisia, eikä hänen korttiinsa merkitty torstaina ainuttakaan bogia. Hän päätti kierroksen ensimmäisen kolmanneksen birdieen, kunnes painoi lisää kaasua toisella kenttäpuoliskolla.

Kierroksen paras vaihe osui reikien 12–15 jaksoon, missä hän tehtaili päivän muut kolme birdieään.

”Stediä tekemistä tänään, vaikka oli kova tuuli koko päivän. Pitkästä aikaa hyvä avausrundi kisassa, tästä on kiva lähteä painamaan eteenpäin”, Lindell sanoi.

Isossa kuvassa Lindell oli sitä mieltä, että vahva tulos syntyi ilman suurempia urotekoja.

”Ei siellä oikein mitään ihmeellistä tapahtunut. Puttaamiseen varmasti täytyy kiinnittää vähän huomiota iltapäivän treenissä.”

Lindell on Andalucia Challenge de España -kilpailun johdossa olevaa Tanskan Martin Simonsenia (-6) kaksi lyöntiä perässä. Heidän väliinsä mahtuu European Touriltakin tuttu Pohjois-Irlannin Michael Hoey (-5).

Hyvässä iskussa torstaina oli toinenkin Virvik Golfin kasvatti, Janne Kaske, joka pelasi poikkeuksellisen värikkään kierroksen tehden ensimmäisen parinsa vasta 12. reiällä. Kaske saalisti tuplasti enemmän birdiejä kuin Lindell, mutta kirjasi peräti kuusi bogia.

Oli kyllä aikamoista, naurahdin kun avasin puhelimella kortin.

Tuloksen 70 (-2) pelannut Kaske lähti bogilla liikkeelle, mutta iski heti perään kolmen birdien suoran. Tätä seurasi kolmen bogin putki, kunnes Kaske sai uudelleen birdie-hanat auki. Reikien 8–14 aikana hän ahmi viisi birdieä lisää, ja hääri jo viiden joukossa. 16. reiän bogey kuitenkin pudotti lopussa hieman sijoitusta.

”Oli kyllä aikamoista, naurahdin kun avasin puhelimella kortin. Täällä tuuli aika kovaa ja osa väylistä pelaa aika hankalana, sitten taas esimerkiksi par-viitoset olivat aika helppoja myötätuuleen”, jaetulla kahdeksannella sijalla oleva Kaske sanoi.

”Bogeja tuli lähinnä tuulen virhearvioinneista. Viisi birkkua tuli kahdella putilla tai chipillä ihan griinin vierestä. Peli oli kyllä stedimmän näköistä kuin mitä kortti näytti. Se on antanut pieniä elonmerkkejä tässä viime aikoina, joten koitetaan jatkaa tässä positiivisessa nosteessa”, kisan birdie-tilaston kärjessä oleva pelaaja jatkoi.

Roope Kakko (par) on hänkin mukavissa asemissa 18 reiän jälkeen. Espoolainen teki 72 lyönnin kierroksellaan neljä birdieä, kaksi bogia ja yhden tuplabogin – matkaa kärkikymmenikköön on kaksi lyöntiä.

Kilpailun neljännelle suomalaiselle Kim Koivulle kierroksen alku oli murheellinen. Hän oli neljän reiän jälkeen jo tilanteessa viisi yli, mutta jatko oli vankkaa tekemistä: Koivu pelasi viimeiset 14 reikää ilman bogeja, ja kirjasi matkan varrella yhden eaglen ja kaksi birdieä. Tuloksella 73 (+1) heltiää jaettu 33. sija.

Iberostar Real Club de Golf Novo Sancti Petri -kentällä pelattava turnaus on ensimmäinen koitos Challenge Tourilla kuukauteen. Kyseessä palkintoarvoltaan 200 000 euron kilpailu.