Lindell kutkuttavista asemista viikonloppuun – ”Lähellä ollaan, että tulisi oikeasti alhainen tulos” - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Lindell kutkuttavista asemista viikonloppuun – ”Lähellä ollaan, että tulisi oikeasti alhainen tulos”

Oliver Lindell on sijoittunut ET:n kilpailuissa parhaimmillaan 21:nneksi. Hänellä on viikonvaihteessa mainio tilaisuus korjailla tätä tilastoa. Kuva: Getty Images

Myös Roope Kakon pelit jatkuvat Austrian Openissa. Suomalaisten ET-pelaajien tie kilpailussa nousi pystyyn.

Oliver Lindell lähtee jaetulta 26. sijalta Wienin lähistöllä meneillään olevan European Tourin ja Challenge Tourin yhteiskilpailun kolmannelle kierrokselle. Eroa kahdeksatta sijaa jakaviin pelaajiin on kolme lyöntiä, joten hänellä on Austrian Openissa kaikki eväät uransa kovimpaan ET-sijoitukseen.

Kokonaistilanteessa -4 oleva porvoolainen teki 71 lyönnin kierroksellaan neljä birdieä ja kolme bogia. Hän pelasi etuysin lyönnin verran paremmin kuin torstaina, mutta Diamond Country Clubin kentän toisella puoliskolla ei ollut tällä kertaa samanlaista rytinää.

”Aika samanlainen päivä. Lopussa jäi hyvistä paikoista par-femmoilla up&down-birdiet tekemättä. Viimeiselle reiällä tuli harmittava kolmen putin bogey, mutta muuten ihan hyvää tekemistä”, seitsemän lyönnin päässä kilpailua johtavasta Miguel Angel Jimenezistä oleva Lindell sanoi.

”Lähellä ollaan sitä, että oikeasti alhainen tulos voisi tulla. Tästä on hyvä lähteä vetämään lujaa viikonloppuna.”

Lindellin ”birdie-kartta” oli erilainen kuin avauskierroksella, jolla hän teki yhtä lukuun ottamatta jokaisella par-viitosella birdien, mutta perjantaina vain yhden. Toisen kierroksen birdieistä kaksi tuli par-nelosilla, kun ensimmäisenä päivänä näitä ei vastaavasti kirjattu yhtään.

Virvik Golfin pelaaja on sijoittunut European Tourilla parhaimmillaan sijalle 21. Tämä tapahtui vuoden 2018 Nordea Mastersissa.

Myös Roope Kakko (-1) eteni lyönnin turvin kahdelle jälkimmäiselle kierrokselle.

Tässä samalla tietenkin rakennetaan omaa peliä ensi viikkoa varten, joka on toinen valtava mahdollisuus.

”Kiva päästä pelaamaan täydet neljä kierrosta. Pitää kulkea viikonloppuna kaikki aistit hereillä, ja voittaa tilanteita kentällä. Toistaiseksi huonot lyönnin ovat yksinkertaisesti olleet liian huonoja ja vienyt saumaa hyvältä pelaamiselta. Pitäisi saada missit paremmin kuriin, ja tuossa on taas viikonloppu aikaa yrittää”, sijaa 62 jakava sanoi.

Itävallan tämän ja ensi viikon kilpailut antavat Challenge Tourin pelaajille kirjaimellisesti mahdollisuuden iskeä jalan European Tourin oven väliin.

”Tässä samalla tietenkin rakennetaan omaa peliä ensi viikkoa varten, joka on toinen valtava mahdollisuus. Eli ilo irti viikonlopusta.”

Kilpailun ainoat suomalaiset ET-pelaajat, Tapio Pulkkanen ja Sami Välimäki, jäivät neljä lyöntiä cut-rajan väärälle puolelle. Pulkkanen pelasi perjantaina seitsemän birdieä sisältäneen 68 lyönnin kierroksen, joka oli suomalaisittain päivän ja kisan tähän asti paras. ”Hattu-Tapio” pilasi jatkohaaveensa avauspäivän 79 lyöntiä vaatineeseen epäonnistumiseen.

Janne Kaske (+6), Antti Ahokas (+7) ja Kim Koivu (+13) karsiutuivat selvemmin.

Austrian Openin paalulla olevalla Miguel Angel Jimenezillä on viikonvaihteessa mahdollisuus rikkoa hallussaan oleva ennätys European Tourilla. Hän on kiertueen kaikkien aikojen iäkkäin turnausvoittaja noustuaan vuoden 2014 Open de España -kilpailun ykköseksi 50-vuotiaana.

Jimenez on nyt 56-vuotias, joten toteutuessaan ennätys rikkoontuisi sunnuntaina komealla tavalla. Hän on kisan puolivälissä kaksi lyöntiä edellä viiden pelaajan ryhmää, joiden joukossa ovat muun muassa Hollannin Joost Luiten ja Italian Renato Paratore.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje