26.1.–2.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[3][5]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Lindell ja Kakko painelivat avauskierroksen pakkaselle CT:n kolmen kentän kisassa

Oliver Lindell pääsee perjantaina kentälle, jossa taottiin ensimmäisellä kierroksella hurja kärkitulos. Kuva: Getty Images

Myös Lauri Ruuska pelasi mallikkaasti ennakkoon vaikeimmalla kisa-areenalla.

Oliver Lindell ja Roopa Kakko (T68) aloittivat Etelä-Afrikassa Fancourtin golfkeskuksessa käynnistyneen Challenge Tourin kilpailun yksi alle -tuloksella. Se ei tässä vaiheessa oikeuta ennustetun cut-rajan yläpuolelle, mutta kolmen kentän kilpailussa tulosten vertailu on vielä ensimmäisen kierroksen jälkeen hankalaa.

Lindellin tulos, 71, oli etukäteen vaikeimmaksi arvioidulla Montagu-kentällä rohkaiseva kuuluen päivän esityksistä parhaimpaan kolmannekseen. Kierros sisälsi neljän birdien ohella kolme bogia.

”Ihan stediä vetämistä, mutta rautapeliin pitäisi saada terävyyttä tulevia päiviä varten. Montagu on varmaan kentistä kirein. The Links on myös jos tuulee, mutta Outeniqua on kyllä selkeästi helpompi kuin kumpikaan näistä”, hän arvioi.

Kakko pelasi torstaina The Links -kentällä, missä 72 lyönnin kierroksen pohjustivat viisi birdieä, kaksi bogia ja yksi tuplabogey.

Kilpailun kolmas suomalainen Lauri Ruuska (T94) löi Montagu-kentällä tuloksen 72 (par). Birdiejä ja bogeja ilmestyi Tarinagolfin pelaajan korttiin molempia neljä kappaletta.

Myös Sunshine Tourin ohjelmaan kuuluva Dimension Data Pro-Am -kilpailussa on mukana useita ET-pelaajia, ykköstähtenään nelinkertainen major-voittaja Ernie Els. Syksyllä 50 vuotta täyttävä eteläafrikkalainen iski Outeniqua-kentällä tuloksen 64 (-8), millä hän jakaa kolmatta sijaa. ”Big Easyn” virheetön kierros sisälsi kahdeksan birdieä.

Päivän kovimmasta tuloksesta vastasi samalla kentällä pelannut Christiaan Bezuidenhout, joka jäi kaksi lyöntiä viitosella alkavista lukemista. Bezuidenhoutin (61/-11) upea, niin ikään bogiton kierros sisälsi 11 birdieä.

Montagu-kentän kiertänyt Espanjan Santiago Tarrio Ben on kisassa toisena, kaksi lyöntiä eteläafrikkalaista perässä.

Kilpailussa suoritetaan cut vasta lauantaina, kun kaikki pelaajat ovat pelanneet kierroksen kaikilla kolmella kisakentällä. Sunnuntaina 60 parasta, ja saman tuloksen pelanneet, ratkaisevat kisan Montagu-kentällä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje