Linda Henriksson ja Noora Tamminen vireessä Ruotsissa - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Linda Henriksson ja Noora Tamminen vireessä Ruotsissa

Noora Tamminen on ennen Ruotsin kisaa rahalistan 29. Kuva: LET/Tristan Jones

Nicole Broch Larsen on voittanut kisoja kotimaansa Tanskan lisäksi myös Suomessa ja Norjassa. Onko Skandinavian valloituksessa seuraavaksi vuorossa Ruotsi ja Helsingborg Open? Kuva : LET, Tristan Jones.

Nicole Broch Larsen on voittanut kisoja kotimaansa Tanskan lisäksi myös Suomessa ja Norjassa. Onko Skandinavian valloituksessa seuraavaksi vuorossa Ruotsi ja Helsingborg Open? Kuva : LET, Tristan Jones.

Tanskassa on kasvamassa vahva nuorten naispelaajien sukupolvi. 22-vuotias Nicole Broch Larsen on rahalistalla kuudentena ja Ruotsin kisan kärjessä. Lokakuussa 21 vuotta täyttävä Nanna Koertz Madsen(-4) on Helsingborg Openissa toisena.

Broch Larsen voitti heti ammattilaiseksi siirryttyään HLR Golf Academy Openin HillSidessa sekä Norjan vastaavan LETAS-kilpailun. Ykköstila sunnuntaina päättyvässä kisassa tuo paikan seuraavalla viikolla pelattavaan kauden viimeiseen majoriin, Evian Championshipiin.

Suomalaisista parhaissa asemissa ovat neljä lyöntiä Broch Larsenia jäljessä olevat Noora Tamminen ja Linda Henriksson ( 72,-1).

”Oli sellainen peruspäivä. Peli ei ollut mitää loistavaa, mutta sain pidettyä homman kuitenkin kasassa koko rundin. Ensimmäinen pidempi puttikin upposi vasta yhdeksännellä reiällä. Mieltä lämmittää myös pari hyvää birkkua kolmelle viimeisellä väylälle.Päivän kaikki bogit tulivat huonoista chipeistä, joten niihin pitää saada huomenna lisää tarkkuutta. Jouduttiin Iltapäivän ryhmässä pelaamaan kierros aika tuulisessa kelissä, joten täytyy toivoa, että aamulla olisi vähän tyynempää, summasi avauskierrokselleen kymppitiiltä startannut Tamminen.

Tammisen avauskierroksen tuloskorttiin merkittiin neljä birdietä ja kolme bogia. Väyläosumia tilastoitiin 11 ja viheriöosumia 14. Putteja kertyi 31.

Kolmatta kauttaan ammattilaisena pelaavaTamminen oli vuoden 2014 kilpailussa parhaana suomalaisena seitsemäs. Kuluvalta kaudelta Tammisella on takataskussaan jo kaksi top ten -sijoitusta. Ensimmäinen niistä tuli heinäkuun alussa Englannista, missä Tamminen jakoi seitsemättä sijaa.ET-uran paras sijoitus tuli kaksi viikkoa sitten Tsekeissä, missä tamperelainen oli hienosti viides.

Ursula Wikströmin tulos on 73, Minea Blomqvist-Kakon 74.

Marika Voss ja Elina Nummenpää (75) ovat reilusti cut-rajan takana, Krista Bakker (77) tarvitsee perjantaina hurjan kierrostuloksen yltääkseen jatkoon.

Päivän suurin pettymys oli kotiyleisön suosikki, Solheim Cupiin villin kortin saanut Caroline Hedwall (76).

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)