Liiketoiminnat oman yrityksen hoitoon - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Liiketoiminnat oman yrityksen hoitoon

Rory McIlroy poseerasi Niken vetimissä ensimmäistä kertaa tammikuun puolivälissä Abu Dhabissa. Kuva: All Over Press

Mitä ihmettä tapahtui maailmanlistan ylivoimaiseksi ykköseksi nousseelle vain 23-vuotiaalle Rory McIlroylle vuodenvaihteessa 2012-2013?

Kauden 2012 toisella puoliskolla McIlroy voitti uransa toisen majorin, kaksi Fedex Cupin finaalikisaa sekä Race to Dubai sarjan päätöskisan. Nuorukainen oli luonnollisesti vuoden pelaaja molemmin puolin valtamerta.

Suurin kohu kohdistui kuitenkin vuodenvaihteessa käynnistyneeseen jättisopimukseen Niken kanssa. Yksityiskohtia ei ole julkaistu, yleisimpiä ovat arvelut sadan miljoonan taalan ja viiden vuoden diilistä, jonka neuvotteli syksystä 2011 McIlroyn kumppanuuksia hoitanut manageritoimisto Horizon Sports Management.

Päättyvällä kaudella McIlroy on ollut kuin varjo entisestään. Hän ei ole kertaakaan ollut vakavasti kisaamassa voitosta, majoreissa paras sijoitus on kahdeksas. Maailmanlistalla pohjois-irlantilainen on pudonnut selkeän ykkösen paikalta kuudenneksi (30.9). Pelillinen syöksykierre on vain syventynyt kauden edetessä.

Fedex Cupin kolmannessa finaalissa nähtiin eräänlaiset pohjat. McIlroy oli kahden kierroksen jälkeen kisan viimeinen. Kun cuttia ei ollut, hän sai pelata kolmannen kierroksen ensimmäisenä ja yksinään. Tulos parani kymmenellä lyönnillä, myös viimeinen sujui mainiosti.

Vastaavia välähdyksiä on kauden mittaan nähty, mutta kokonaisuutena kausi on ollut pahin floppi maailmanlistan ykkösiltä miesmuistiin.

Oma manageritoimisto

Ryhtyessään ammattiilaiseksi 2007 McIlroyn manageritoimistona oli karismaattisen Chubby Chandlerin International Sports Management. Yhteistyötä kesti syksyyn 2011, jolloin McIlroy siirtyi irlantilaisen Horizon Sportsin asiakkaaksi. Saman tallin miehiä on myös Graeme McDowell, McIlroyn hyvä ystävä.

Jo yhteistyön alkuvaiheilla keväällä 2013 on kerrottu olevan ohdakkeisia hetkiä. Nämä ovat johtaneet siihen, että McIlroy yhdessä isänsä Gerryn kanssa on pyrkinyt irti monivuotisesta sopimuksesta. Hän on jo perustanut Rory McIlroy Inc. nimisen yrityksen, jonka ilmoitti jatkossa hoitavan omia sopimusasioitaan. Sen johdossa on Horizon Sportsin entinen strateginen johtaja Donal Casey, isä Gerry McIlroy istuu hallituksessa.

Horizon Sports on riitauttanut McIlroyn toimet vedoten voimassa olevaan sopimukseen, joten juristit taistelutantereen molemmin puolin ovat jo saaneet töitä.

<a href=Tiger Woodsin ja Rory McIlroyn odotettuja kaksinkamppailuja ei ole kuluvalla kaudella koettu varsinaisissa kisoissa. Kuva: All Over Press" src="/wp-content/uploads/2013/10/13011515040099.jpg" width="505">

Tiger Woodsin ja Rory McIlroyn odotettuja kaksinkamppailuja ei ole kuluvalla kaudella koettu varsinaisissa kisoissa. Kuva: All Over Press

Pelikentilläkin McIlroyta tullaan kuluvalla kaudella vielä näkemään. Hän osallistuu lokakuun puolivälin jälkeen Korean avomiin mestaruuskisoihin, seuraavilla viikoilla Race to Dubain Shanghain kisoihin BMW Mastersiin sekä HSBC Championsiin. Näiden kahden välissä on Tiger Woodsin kanssa niinikään Kiinassa käytävä näytösottelu.

Kilpailuohjelmaan kuulunee myös Dubaissa käytävä finaali, jonka McIroy edellisvuonna näytöstyyliin voitti. Hämnmästyttävää kyllä, teoriassa hänen on vielä varmistettava paikkansa tuohon kisaan , johon otetaan mukaan rahalistan 60 parasta. Tällä hetkellä McIlroy on 58. Kun Portugalin ja Australian kisat on pelattu, edelliskauden ylivertaisen ykkösen ranking saattaa hyvinkin olla rajan väärällä puolella, joten Shanghain kisoissa on ylimääräiistä panosta.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)