[10][12]

[10][12]
Challenge Tour - Kilpagolf

Liiga-tähti siivitti Oliver Lindellin uran parhaaseen sijoitukseen Challenge Tourilla

Oliver Lindell sijoittui ensimmäisen kerran haastajakiertueella kolmen parhaan joukkoon. Kuva: Getty Images

Kisan kovimman kierroksen sunnuntaina pelannut Lindell löysi oikealla hetkellä toimivan svingiajatuksen.

Oliver Lindell pelasi erinomaisen kilpailun sunnuntaina Itävallan Ramsaussa päättyneessä Euram Bank Openissa. Hän iski päätöspäivän kovimman tuloksen, 66, ja nousi 20. sijalta komeasti jaetulle kolmannelle tilalle.

Lindell oli neljännellä kierroksella loistavassa vireessä. Hän tehtaili Golf Club Adamstalin kentällä kuusi birdieä ja kaksi bogia. Porvoolaisen esitys oli nousujohteinen. Avauspäivän 70 lyönnin kierroksen jälkeen hän pelasi pelkkiä kuutosella alkavia tuloksia säästäen timanttisimman esityksen sunnuntaille.

Lindell jäi voiton vieneestä Saksan Marc Hammerista (-10) kolme lyöntiä.

Kyseessä oli Lindellin uran kovin sijoitus Challenge Tourilla. Koossa on nyt yhdeksän top 10 -sijoitusta, joista viisi on top-viitosia. Itävallassa hän jakoi onnistumisestaan kiitosta huippukiekkoilija Peter Tiivolalle, joka edustaa tulevalla kaudella Oulun Kärppiä.

”Oikein hyvä viikko. Onnistuttiin siinä, että avauspäivän tulos jäi heikoimmaksi! Tosi hyvän svingiajatuksen sain juuri ennen lähtöä Itävaltaan ja viikonloppuna puttikin toimi.”

”Erityisesti iso kiitos hyvälle kaverilleni Peter Tiivolalle, joka oli caddiena tällä viikolla. Hetken saa nauttia uran parhaasta, mutta jo huomenna käännetään katseet Saksan kisan”, 13 750 euroa palkintorahaa tienannut Lindell sanoi tyytyväisenä.

Edellisen kerran Challenge Tourilla top 10:een marraskuussa 2020 yltäneen Lindellin viime kaudet eivät ole olleet helppoja. Korkeat sijoitukset ovat olleet tiukassa, ja kaudella 2021 hän karsiutui 11 kertaa 17 kilpailussa. Itävaltaan hän saapui allaan kolme peräkkäistä karsiutumista.

Viime vuonna niin ikään kolmanneksi Euram Bank Openissa sijoittunut Matias Honkala (+6) pelasi kaksi ensimmäistä päivää (69–67) mainiosti, mutta putosi tuloslistalla rajusti lauantain 79 lyönnin kierroksen myötä. Kisa päättyi hänen osaltaan tulokseen 71, ja Honkala jakoi 62. sijan.

Muut suomalaiset karsiutuivat.

Ensimmäisen kerran Challenge Tourilla voittanut Marc Hammer jätti toiseksi sijoittuneen Ranskan Pierre Pineaun kahden lyönnin päähän. Kiertueen rankingin kärjessä jatkaa Tanskan Oliver Hundebøll. Oliver Lindell on parhaana suomalaisena 53:ntena.