Lewis nousee maailmanlistan kärkeen - Golfpiste.com

21.3.–28.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista

21.3.–28.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Lewis nousee maailmanlistan kärkeen

Stacy Lewis hallitsee tällä hetkellä naisten huippugolfia. Kuva: All Over Press

Rautaisesti päätöskierroksella pelannut Stacy Lewis nousi Phoenxin turnauksen voittajaksi. Tuloksen 64 pelannut Lewis jätti Ai Miyazaton taakseen kolmella lyönnillä. Voitto oli Lewis’ille toinen peräkkäinen LPGA-kiertueella.

Lewis koki lauantaina pieniä vastoinkäymisiä, sillä hänen caddiensa Travis Wilson rikkoi epähuomiossa bunkkerisääntöä 16. reiällä. Tämä merkitsi kahden lyönnin rangaistusta, ja neljän lyönnin etumatkaa Miyazatolle ennen neljättä kierrosta.

LPGA Founders Cupin voitto näytti menevän vielä 15. reiän jälkeen Miyazatolle, joka sortui seuraavalla tuplabogiin. Lewis hyödynsi japanilaisen epäonnistumisen, tekemällä 16:lla ja 17:lla ratkaisevat birdiet. ”Olen todella sanaton”, Lewis sanoi. ”Pelasin upeasti tänään, ja olin todella motivoitunut sen jälkeen, mitä meille tapahtui lauantaina.”

Epävirallisten laskelmien mukaan Lewis on nousemassa maanantaina naisten maailmanlistan uudeksi ykköseksi ohi Yani Tsengin. Taiwanilainen on hallinnut ykköspelaajan valtaistuinta yhtäjaksoisesti 109 viikkoa.

”Tämä on hullua. Otin maailmanlistan kärkipaikan tavoitteekseni viime kauden puolivälissä, mutta en odottanut sitä näin pian. Olemme pelanneet vasta neljä turnausta tänä vuonna”, Lewis ihmetteli.

Lewis’istä on tulossa toinen amerikkalaispelaaja, joka kiipeää Rolex Rankingsin ykköseksi. Cristie Kerrin ja Tsengin lisäksi maailmanlistan ykkösinä ovat olleet Annika Sörenstam, Lorena Ochoa, Jiyai Shin ja Ai Miyazato.

Entisistä listaykkösistä Ochoa ja Sörenstam ovat lopettaneet kilpauransa. Shin oli Phoenixissä 13:s, Kerr 29:s ja edelleen alavireisesti pelaava Tseng 59:s.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje