Lewis: En halua verrata itseäni muihin - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Lewis: En halua verrata itseäni muihin

Stacy Lewis on jo vuosia pitänyt hallussaan USA:n ykköspelaajan asemaa. Kuva: Getty Images

Maailmanlistan kärkikolmikosta vain Stacy Lewis (-14) on vielä vailla voittoa kaudella 2015. Sunnuntaina hänellä on siihen hyvä mahdollisuus, sillä eroa johtoon siirtyneeseen Hyo Joo Kimiin (-16) on vain kaksi lyöntiä. Kaksikko starttaa Arizonassa pelattavan Founders Cupin neljännelle kierrokselle sunnuntain viimeisessä ryhmässä.

Kim, 19, ei ole mikä tahansa kiertuetulokas. Korean kiertueen tähti starttasi viime kesän Evian Championshipissä ensimmäiseen major-turnaukseensa, ja otti heti voiton. Tämä saavutus toi hänelle luonnollisesti pelioikeuden LPGA Tourille. Maailmanlistan kahdeksikko valittiin toissa kaudella kotimaansa kiertueen parhaaksi pelaajaksi ja vuoden tulokkaaksi.

”Hänellä on epäilemättä homma hallussa”, sanoi Founders Cupin kaksinkertainen voittaja Karrie Webb, joka hävisi Kimille Evianin voiton loppumetreillä. ”Evianin voitto ei ollut mikään sattuma.”

Kim Kaufman ja Alison Lee (-13) jakavat Phoenixissä kolmatta sijaa. World Rankingin ykkönen Lydia Ko (-12) on seuraavassa kolmen pelaajan joukossa.

”Olen voittanut ennenkin. Kokemusta siitä on, mutta ei niinkään Yhdysvalloista”, Kim sanoi.

Hänen tilastoistaan löytyy 11 voittoa, näistä kahdeksan on tullut Koreassa.

Jos Lewis voittaa sunnuntaina, kihartuu maailmanlistan kärkikolmikon taistelu entistä hurjemmaksi. Ko, Inbee Park ja Lewis ovat tällä hetkellä myös kierroskeskiarvotilaston kolme ensimmäistä. He valloittivat viime viikolla Singaporessa kolme ensimmäistä sijaa, ja olivat kaiken kukkuraksi LPGA Tourin rahalistan kolme parasta viime kaudella.

”Olen tilastojen valossa siellä missä minun kuuluukin olla”, Lewis sanoi. ”Ainoa mikä tänä vuonna puuttuu, on voitto, mutta en ota siitä paineita. Enkä välitä verrata itseäni heihin, olemme aivan erilaisia. Me kolme pelaamme golfia omalla tavallamme. Joten jääkööt vertailut sikseen.”

Viime kuussa 30 vuotta täyttänyt Lewis alkaa olla kilpailussa kuin kilpailussa vanhimmasta päästä tuloslistan kärkisijoilla. Hän on Phoenixin kisan Top-seiskan ikäpresidentti. ”Tunnen itseni vanhaksi”, hän vitsaili.

Eurooppalaisista Founders Cupissa kymmenen joukkoon mahtuu vain kahdeksantena oleva Saksan SandraGal (-11).

Lähde: AP

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje