LET:llä pelataan nyt isoista rahoista, mutta viivalle on houkuteltu myös jenkkilän isot tähdet - Golfpiste.com

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

LET:llä pelataan nyt isoista rahoista, mutta viivalle on houkuteltu myös jenkkilän isot tähdet

Tiia Koivisto kilpailee tällä viikolla ensimmäisen kerran Yhdysvalloissa. Kuva: Mark Runnacles/LET

Tiia Koivisto jatkaa Long Islandilta ensi viikolla Floridassa pelattaviin LPGA:n kakkosvaiheen karsintoihin.

Ladies European Tourin suomalaiset liittyvät tällä viikolla nimekkääseen seuraan, kun iso joukko maailmantähtiä osallistuu torstaina New Yorkin Long Islandilla käynnistyvään kilpailuun. Kotimaisista pelaajista kauden kolmannessa Aramco Team Series -turnauksessa mukana ovat Krista Bakker, Tiia Koivisto, Sanna Nuutinen ja Ursula Wikström.

Glen Oaks Clubille on saapunut kauden kovatasoisin, pelkästään LET:n ohjelmaan kuuluvien turnausten pelaajakaarti. Osallistujaluettelossa on kuusi naista maailmanlistan top 20:sta johtotähtenään Tokiossa olympiakultaa voittanut rankingykkönen Nelly Korda. Kilpailijoista yhdeksän pelaajaa oli mukana syyskuussa Ohiossa käydyssä Solheim Cupissa.

Historian ensimmäisen USA:n maaperällä pelattavan LET:n kilpailun palkintopotti on miljoona dollaria. Potista 800 000 dollaria on jaossa joukkueturnauksessa ja 200 000 taalaa yksilökilpailussa.

Aramco Team Series on ensimmäinen golfin pääkiertueilla pelattava joukkueturnausten sarja. Kunkin joukkueen kapteeni nimeää ryhmäänsä osallistujien joukosta yhden pelaajan ja yksi kilpailija valikoituu joukkueeseen arvonnan kautta. Neljäntenä pyöränä jokaiseen tiimiin liittyy amatööripelaaja.

Kilpailun suomalaisnelikosta Tiia Koivisto ylsi Sotograndessa elokuussa pelatussa Aramco Team Series -turnauksessa ensimmäisen kerran top 10:een LET-kiertueella. Tämän viikon näyttämöä, Glen Oaks Clubin kenttää, hän pitää selkeänä, joskin viheriöillä saa olla kieli keskellä suuta.

”Simppeli kenttä. Paljon draivia tiiltä ja kaltevat, nopeat griinit”, Koivisto kuvaili.

Koivisto osallistuu reissullaan myös LPGA Tourin kakkosvaiheen karsintoihin, jonne hän pääsi suoraan oltuaan ilmoittautumishetken päättyessä maailmanlistalla niukasti 400 parhaan joukossa.  Karsintakisa pelataan ensi viikolla Floridan länsirannikolla Venicessä.

”Itselleni tämä kisa tuli hyvään saumaan ennen karsintoja; tottuu aikaeroon, ja uskon että tämän viikon kentän ilme on aika samanlainen kuin karsintakentillä. Toki siellä on greiniä griineillä enemmän. Avaintekijä tulee olemaan miten pääsen viheriöiden kanssa sinuiksi”, Koivisto pohdiskeli.

Suomalaisista myös Sanna Nuutisella on tähtäimessään LPGA:n karsinnat, joiden joulukuussa käytävään finaalivaiheeseen hän on pääsemässä LET-rankingin top 5 -sijoituksellaan. Mainiota kautta pelaava Nuutinen on kiertueen kokonaiskilpailussa parhaillaan kakkostilalla.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje