LET:n kalenteriin rutkasti lisää turnauksia – kokonaispalkintopotti nousee lähes 18 miljoonaan euroon - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][32]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][32]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

LET:n kalenteriin rutkasti lisää turnauksia – kokonaispalkintopotti nousee lähes 18 miljoonaan euroon

Muun muassa Noora Komulaiselle on tulevalla kaudella luvassa huomattava määrä lisää pelimahdollisuuksia naisten Euroopan kiertueella. Kuva: Tristan Jones/LET

Naisten Euroopan kiertueen kilpailut palaavat Pohjoismaihin viiden vuoden tauon jälkeen.

Pitkään vaikeuksissa olleella Ladies European Tourilla oli joulukuussa iloisia uutisia, kun kiertue ilmoitti solmineensa yhteistyösopimuksen yhdysvaltalaisen LPGA Tourin kanssa. LET:n tueksi asettuivat myöhemmin myös European Tour ja R&A, jotka näkivät virkeän ammattilaiskiertueen elinehtona naisten huippugolfin hyvinvoinnille Euroopassa.

LET:llä oli perjantaina lisää mukavaa kerrottavaa julkaistuaan kauden 2020 kilpailukalenterinsa. Se käsittää 24 turnausta, joista 15 pelataan vanhan mantereen puolella. Koko kauden yhteenlaskettu palkintopotti kohoaa lähes 18 miljoonaan euroon, missä on lisäystä viime vuoteen nähden 4,5 miljoonaa euroa.

Kalenterissa on seitsemän uutta turnausta, joista Ruotsissa pelattavat 1,5 miljoonan euron Scandinavian Mixed Hosted by Henrik & Annika sekä Creekhouse Ladies Open tuovat LET:n kilpailut takaisin Pohjoismaihin viiden vuoden tauon jälkeen.

Uusia kisoja ovat myös miljoonan euron Saudi Ladies Championship, Mithra Belgian Ladies Open, Dutch Ladies Open ja VP Bank Swiss Ladies Open.

”LET:n ja LPGA:n yhteistyö on vasta alussa, mutta olemme jo saaneet paljon aikaan. Meillä on vielä pitkä tie kuljettavana, mutta naisten eurooppalaisen ammattilaisgolfin tilanne on jo nyt parempi kuin se on koskaan ollut”, uuden yhteistyöryhmän hallituksen puheenjohtaja, LPGA:n komissaari Mike Whan sanoi.

Uusi yhteistyökuvio on ollut rohkaiseva signaali joidenkin turnausten taustaorganisaatioille. LPGA:n mukaantulo sai esimerkiksi Hollannin golfliiton tekemään kolmen vuoden sopimuksen Dutch Ladies Openin järjestämiseksi tuulimyllyjen maassa.

”Mielestämme on välttämätöntä saada enemmän naisia lajin pariin Hollannissa. Uskomme samalla, että naisten golfiin satsaaminen ei ole tärkeätä pelkästään lajin monimuotoisuuden kannalta vaan myös kaupallisesta näkökulmasta”, Hollannin golfliiton toiminnanjohtaja Jeroen Stevens sanoi.

Naisten Euroopan kiertueen 42. kausi käynnistyy kahdella helmikuun loppupuolella Australiassa pelattavalla kilpailulla. Kotimantereelleen LET rantautuu toukokuun alussa, jolloin ohjelmassa on Ranskassa pelattava Jabra Ladies Open.

Vuoden 2020 viimeinen turnaus käydään marraskuun lopussa Espanjan Aurinkorannikolla, Andalucia Costa del Sol Open de Espana Femenino -kilpailun palkintopotin (600 000 euroa) ollessa kaksinkertainen viime vuoteen nähden.

Race to Costa del Sol -nimeä kantavan kauden mittaisen kokonaiskilpailun voittajalle on luvassa 125 000 euron bonuspotti, kakkosen kuitatessa 75 000 euroa ja kolmosen 50 000 euroa.

Suomalaisista kortti LET-kiertueelle tulevalla kaudella on Ursula Wikströmillä, Sanna Nuutisella, Noora Komulaisella, Elina Nummenpäällä ja Minea Blomqvist-Kakolla. Krista Bakker säilytti kauden 2019 päätteeksi pelioikeutensa LET:llä, mutta hän ilmoitti pari kuukautta sitten lopettavansa kilpauransa.

Parhaillaan käynnissä olevassa LET:n karsintafinaalissa on mukana neljä suomalaista.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje