LET:n kärki rynnimässä LPGA Tourille, karsinnan toinen puolikas käynnistyy torstaina - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

LET:n kärki rynnimässä LPGA Tourille, karsinnan toinen puolikas käynnistyy torstaina

Sanna Nuutisen korttijahti jatkuu torstaina Alabamassa. Kuva: Mark Runnacles/LET

Parhaassa tapauksessa koko nelikko kuittaa tulevana sunnuntaina kortin Yhdysvaltain kiertueelle.

Ladies European Tourin parhaimmiston otteet LPGA:n karsintahuipennuksessa ovat olleet vakuuttavia. Tämän hetken tulosten perusteella kauden 2021 rankingin top 5:stä mukana olevista neljästä pelaajasta kolme olisi saavuttamassa kategorian ”jenkkitourille”.

Kovinta tahtia puolimatkan krouviin ehtineessä karsinnassa ovat pitäneet Atthya Thitikul ja Stephanie Kyriacou, jotka jakavat Alabamassa neljättä sijaa tilanteessa -13. Jälkimmäinen pelasi sunnuntaina Magnolia Grove -golfkeskuksen Crossings-kentällä kisan tähän asti parhaan tuloksen, 63.

Myös karsintaturnauksen verkkaisesti aloittanut Thitikul on pelannut ensimmäisen kierroksen jälkeen pelkkiä kuutosella alkavia tuloksia, ja vain totaalinen romahdus voi enää pudottaa kaksikon tulevien kortinhaltijoiden joukosta.

Kauden 2021 LET-rankingin nelonen Sanna Nuutinen (-3) on 72 reiän jälkeen sijalla T39, kun 45 parasta ja samaan tulokseen yltäneille heltiää karsintamaratonin päätteeksi kortti LPGA:lle.

Nuutisella on ensimmäisinä strategisen rajan alapuolella kärkkyviin pelaajiin kahden lyönnin etumatka, joten tavoite toteutuu samankaltaisilla tasapainoisilla esityksillä kuin karsinnan avausviikolla.

Viimeisenä LET:n rankingin perusteella suoraan karsintafinaaliin päässyt Olivia Cowan (par) sai kolmannella ja neljännellä kierroksella paremmin juonen päästä kiinni nousten sijalle T52. Korttirajan oikealle puolelle on matkaa kaksi lyöntiä, joten viikonlopun kaltaisilla esityksillä saksalainen on lähellä korttia.

LET:n kokonaiskilpailun kakkonen Pia Babnik, 17, ei ole mukana karsintafinaalissa, sillä LPGA:n kortin saajan tulee olla täyttänyt 31.12. mennessä 18 vuotta voidakseen pelata karsintafinaalissa. Tammikuun toisena päivänä syntymäpäiviään viettävä slovenilainen oli siten kaksi päivää liian nuori osallistuakseen kilpailuun.

Lopulta herää kysymys, miksi LET:n rankingin top 5 -sijoitus ei automaattisesti oikeuta LPGA:n korttiin. Kärkiviisikkoon tunkeutuminen naisten Euroopan kiertueella on kovan työn takana, ja esimerkiksi Nuutinen ei mahtunut yhdeksästä top 10 -sijoituksestaan huolimatta listalla kolmen parhaan joukkoon.

Ladies European Tourin top 5 kaudella 2021 ja sijoitus neljän kierroksen jälkeen karsintafinaalissa

1. Atthaya Thitikul (THA) T4
2. Pia Babnik (SLO) —
3. Stephanie Kyriacou (AUS) T4
4. Sanna Nuutinen (FIN) T39
5. Olivia Cowan (GER) T52

Karsintaturnauksen toinen suomalainen, Kiira Riihijärvi (T29) jatkaa kilpailua torstaina tilanteesta -5. Hän ei pelannut viime viikolla ainuttakaan parin ylittävää kierrosta, joten tänä kesänä ammattilaiseksi ryhtynyt oululainen on syttynyt oivalliseen vireeseen vuoden tärkeimmällä hetkellä.

Kilpailun kärjessä on LPGA:n toisen karsintavaiheen kilpailun Floridassa voittanut Pauline Roussin-Bouchard (-19). Ranskalainen on turnauksen ainoa top 10:een mahtuva pelaaja.

Top 45:ssä kahden suomalaisen lisäksi 12 muulla eurooppalaisella on tällä hetkellä ote LPGA:n kortin kulmasta.

Karsintafinaalin neljä viimeistä kierrosta pelataan Dothanissa Alabamassa sijaitsevan Highland Oaksin Highland- ja Marshwood-kentillä.

Suomalaisten lähtöajat viidennellä kierroksella (Suomen aikaa):

15.30 Lauren Kim (USA)-Sanna Nuutinen-Linn Grant (SWE)
15.52 Nicole Broch Estrup (DEN)-Kiira Riihijärvi-Yu-Chiang Hou (a) (TWN)

Lue seuraavaksi: Castrenin lisäksi vain kaksi eurooppalaista voitti LPGA Tourilla – Tällaisessa seurassa Castren menestyy

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje