LET-kotikisan palkintopotti nousee 250 000 euroon – Ålandsbankenista nimisponsori - Golfpiste.com

24.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][20]
KilpailuaSuomalaista

24.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][20]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

LET-kotikisan palkintopotti nousee 250 000 euroon – Ålandsbankenista nimisponsori

Kuva: Peter Corden

Syyskuussa Ahvenanmaalla pelattava kilpailu kantaa nimeä Åland 100 Ladies Open by Ålandsbanken.

Vaikka eletään vasta tammikuuta, kilpagolfin ystävien kannattaa merkitä syyskuun alku kalentereihinsa isolla. Golfin Ladies European Tourin Suomen osakilpailu pelataan 1.–3.9. Ålands Golfklubilla, Kastelholmassa Ahvenanmaalla. Kilpailun nimeksi on varmistunut Åland 100 Ladies Open by Ålandsbanken, ja palkintopotti on nostettu 250 000 euroon.

Kilpailun promoottorina toimii Suomen Golfliitto, mutta järjestäminen ja siihen liittyvä varainhankinta on iso yhteinen ponnistus Ålands Golfklubbin kanssa.

Kuten kisan nimikin kertoo, on paikallisten yritysten tuella erittäin merkittävä rooli. Suurimpina yhteistyötahoina ovat mukana Ahvenanmaan maakuntahallinto sekä kilpailun nimikkokumppani Ålandsbanken. Matkailun näkökulmasta urheilun kansainvälisen suurtapahtuman nähdään elävöittävän houkuttelevaa matkailukohdetta entisestään.

”Mahdollisuus tarjota suosittua Slottsbanania korkeimman tason kansainväliseen kilpailuun on meille erittäin ilahduttavaa – saamme jakaa ulkomaailmalle Ahvenanmaan ja upean kenttämme. Tapahtuma on tärkeä laatusinetti toiminnallemme, ja teemme kaikkemme järjestääksemme maailmanluokan tapahtuman, jossa sekä pelaajat, katsojat että yhteistyökumppanit tuntevat olevansa tärkeiksi”, sanoo Ålands Golfklubbin toimitusjohtaja Björn Wennström.

”Olemme Ålandsbankenilla ylpeitä voidessamme olla nimikkokumppani ja siten myötävaikuttaa Ladies European Tourin osakilpailun saamiseen Ahvenanmaalle ja Ålands Golfklubille. Tapahtuma tulee varmasti lisäämään Ahvenanmaan vetovoimaa tulevaisuudessakin”, sanoo Ålandsbankenin toimitusjohtaja Peter Wiklöf.

Tapahtuma on tarkoitus televisioida kansainvälisesti. Hyvät kumppanuudet ja onnistunut varainhankinta auttavat suunnitelman toteutumisessa.

”Viime vuoden tapaan upeita tunnelmia ja maisemia halutaan näyttää mahdollisimman laajalle yleisölle. Kansainvälinen televisiotuotanto on iso urakka, ja sen haluamme yhteistyöllä mahdollistaa. Ladies European Tourin pelaajat Slottsbananilla on hieno tuote, jota esitellä”, Golfliiton myynti- ja markkinointipäällikkö Kimmo Rantamäki kertoo.

LPGA-yhteistyö korottaa palkintopottia

Ladies European Tour on korottanut kilpailun palkintopottia 25 000 eurolla, mikä nostaa kisan kokonaispotin 250 000 euroon. Korotus on osa Yhdysvaltalaisen LPGA Tourin ja LET-kiertueen yhteistyötä, jolla tuetaan Euroopan naisgolfia.

Kiertueen tiiviissä kisakalenterissa Åland 100 Ladies Open kuuluu rahakkaimpien Euroopassa järjestettävien kisojen joukkoon. Ennen Suomen kisaa pelataan Ruotsissa samankokoinen kilpailu. Suurin osa pelaajista jatkanee myös Ahvenanmaalle.

”LET-organisaatio oli erittäin tyytyväinen viime vuoden kilpailuun, ja se halusi omalta osaltaan tukea tapahtuman jatkoa. Luonnollisesti isompi palkintopotti lisää pelaajien kiinnostusta ja nostaa kilpailun tasoa. Huippuunsa viritetty Slottsbanan tarjoaa varmaan ikimuistoisia hetkiä sekä pelaajille että katsojille”, kilpailun promoottori ja Golfliiton kilparheilupäällikkö Juha Juvonen sanoo.

Löytyykö tämänkin vuoden voittaja Suomesta?

Viime kesänä Ladies European Tourin osakilpailun paluu Suomeen, kymmenen vuoden jälkeen, oli menestystarina, jonka kruunasi Matilda Castrenin voitto runsaan kotiyleisön edessä. Suomalaisten kokonaispanos oli sitäkin vahvempi, sillä kahdeksan parhaan joukossa oli kolme suomalaista, joista Ursula Wikström toisella sijalla. Nähdäänkö suomalaisista taas syyskuussa yhtä vahva esitys?

Suomalaisrintama Euroopan kiertueella on vahva myös kaudella 2022. LET-rankingissa viime vuonna neljänneksi sijoittunut Sanna Nuutinen pelaa tällä kaudella sekä Euroopassa että LPGA Tourilla. Vakituisesti täydellä pelioikeudella LET-kiertueella pelaavat Ursula Wikström, Noora Komulainen, Tiia Koivisto, Krista Bakker, Emilia Tukiainen ja Emily Penttilä. Suomen ykköspelaaja Matilda Castren keskittyy pelaamaan Yhdysvalloissa LPGA:lla, mutta voiton puolustaminen kotimaassa kuvankauniilla Slottsbananilla ei ole täysin poissuljettua.

Ladies European Tourin kilpailukausi alkaa helmikuussa Keniasta.

Åland 100 Ladies Open by Ålandsbanken

  • Golfin Ladies European Tourin osakilpailu
  • Pelataan 1.–3.9.2022 Ålands Golfklubbin Slottsbanan-kentällä, Ahvenanmaalla
  • Pelimuotona 54 reiän lyöntipeli
  • Kilpailuun pääsee mukaan 126 pelaajaa, joista arviolta noin 15 suomalaisia
  • Palkintopotti 250 000 euroa
  • Kaudella 2022 täydellä pelioikeudella Ladies European Tourilla pelaa seitsemän suomalaista: Sanna Nuutinen, Ursula Wikström, Tiia Koivisto, Krista Bakker, Noora Komulainen, Emilia Tukiainen ja Emily Penttilä. Myös LPGA Touria kiertävällä Matilda Castrenilla on viimevuotisen voittonsa ansiosta täysi pelioikeus LET:lle. Lisäksi muutamilla suomalaisilla on kiertueelle vajaa pelioikeus.
  • Golfliitto saa kisaan käyttöönsä 11 kutsukorttia.
  • Ahvenanmaan Keskinäinen Vakuutusyhtiö on myös yksi kilpailun yhteistyökumppaneista.
Lue seuraavaksi: LET julkaisi ennätyksellisen kisakalenterin – Suomen turnaus syyskuun alussa

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje