[11][15]

[11][15]
Kilpagolf - LET Access Series

Karina Kukkoselle ammattilaisuran kovin saavutus LET Access Series -kiertueella

Karina Kukkosen ruuti riitti kolmanteen sijaan Trelleborgin kilpailussa. Kuva: Tristan Jones/LET

Kaksi päivää Ruotsin turnausta johtanut Kukkonen ei ollut lauantaina parhaimmillaan.

Karina Kukkonen (par) ei saanut peliään kulkemaan kahden edellisen kierroksen tavoin Ruotsissa käydyssä naisten haastajakiertueen turnauksessa. Hän pelasi PGA Championship Trelleborg -kilpailussa koleana ja sateisena lauantaina tuloksen 77, ja sijoittui kolmanneksi.

Kisan kärjessä kaksi ensimmäistä päivää ollut Kukkonen sai finaalikierrokselle tahmean alun tehden neljän reiän aikana kolme bogia. Kuudennen reiän birdie helpotti hieman, mutta Tegelberga Golfklubbin kentän takaysillä odotti uudet vaikeudet.

Hän oli 13 reiän jälkeen kierrostaan jo kuusi yli parin, eikä onnistunut enää kirimään kärkeen nousseiden Hollannin Zhen Bontanin ja ruotsalaisamatööri Meja Ortengrenin kahden lyönnin etumatkaa kiinni.

”Tulos +6 oli maksimisuoritus tällä pelillä, mikä harmittaa. Haasteena tänään kaikilla oli kova tuuli, sade ja kylmyys. Itselläni oli viisi kerrosta vaatetta päällä. Se ei estänyt suurimmaksi osaksi hyvää svingaamista. Löin tänään parhaiten rautoja kisapäivistä. En tiedä oliko tuulesta vai johtopaikasta johtuvaa, vai molemmista, että putteri jäätyi täysin”, sanoi 36 puttia ottanut Kukkonen.

”Myös kolme tekemätöntä paikkaa bunkkerin lipasta teki parien rakentelusta hankalampaa. Parilla viimeisellä reiällä olisin voinut ratkaista taiston itselleni, mutta tällä kertaa pitää tyytyä kokemuksen kartuttamiseen pokaalin sijasta. Eteenpäin oppia ottaen.”

Vaikka enemmänkin oli luvassa, Trelleborgin turnauksen kolmas sija on joka tapauksessa Kukkosen, 26, kovin saavutus ammattilaiskentillä. Uran ensimmäinen top 10 -sijoitus tuli kaudella 2020 Espanjan LETAS-kilpailusta, jossa hän oli seitsemäs. Samana vuonna tuli myös paras sijoitus pääkiertueella Kukkosen oltua niin ikään Espanjassa 36:s.

Davidin ja Niklaksen avulla olen saanut nopeammin muutosta aikaan kuin laskeskelin.

Kukkosen kauden tärkein tavoite on vahvistaa LET:n korttia.

”Alkukaudesta suunnittelin pelata LETAS-kietrtueella enemmän, ja katsoa mihin pelini riittää. Tekniikan muuttaminen on monen vuoden juttu, niin en tiennyt miten se näkyisi pelissä. Tammikuussa menin Season Golfiin ja valmentajien Davidin (Da Silva) ja Niklaksen (Dahlgren) avulla olen saanut nopeammin muutosta aikaan kuin laskeskelin”

”Pelaan tästä kisasta lähtien enemmän LET:n kisoja, kun nousin hieman ’re-rankissa’ Madridin LET-kilpailun avulla. Tavoitteena on voitto kummalla tahansa kiertueella. Tällä hetkellä tuntuu, että sen aika ei ihan vielä ole, mutta loppukaudesta en näe syytä miksen pärjäisi. Tärkein tavoite on saada vahva kortti LET:lle. Sen avulla voisin suunnitella haluamani kalenterin ensi vuodelle”, Kukkonen mietti.

Niina Liias (+12) oli Trelleborgissa 30:s ja Kerttu Hiltunen (+15) 43:s. Ellinoora Moisio karsiutui ja Aada Rissanen jätti kilpailun kesken avauskierroksen jälkeen.

Uusinta voitosta Bontanin ja Ortengrenin välillä kääntyi jälkimmäisen eduksi toisella playoff-reiällä.

Lue seuraavaksi: Paalulla jatkava Karina Kukkonen jahtaa tiukasti uransa ensimmäistä ammattilaisvoittoa