[6][5]

[6][5]

Leishman kypsytti Stensonin Nedbank Golf Challengessa

Marc Leishman pelasi vakuuttavasti Sun Cityssä, ja oli lopputuloksissa kisan ylivoimainen ykkönen. Kuva: Getty Images

Marc Leishman (-19) esitti toisena päivänä peräkkäin parasta peliä Sun Cityn kutsuturnauksessa. Hän löi kisan finaalikierroksella tuloksen 67, ja jätti toiseksi sijoittuneen Henrik Stensonin kuuden lyönnin päähän.

Voitto oli 32-vuotiaalle Leishmanille ensimmäinen ET:llä. Hän on saavuttanut yhden ykköstilan myös PGA Tourilla (Travelers Championship 2012) sekä Web.com Tourilla.

”Tuntuu uskomattomalta, olen niin onnellinen. Ei ole kovin yleistä, että voit kävellä 18. reiällä ison etumatkan turvin, ja nauttia siitä”, Leishman sanoi. ”Tiesin, että tästä tulee todella kova päivä, ja että minun on pelattava hyvin. Henrik (Stenson) on mahtava pelaaja, ja olin tietoinen, että hän laittaa minut esittämään parastani.”

”Golf on paljon helpompaa, kun ei tarvitse paikkailla virheitä – erityisesti tällä kentällä, missä vaarat vaanivat joka puolella. Sain selville pahimmat paikat harjoituskierroksella.”

Stenson oli sunnuntaina yllättävän vaisu. Hän pelasi päätöspäivänä kisan huonoimman kierroksensa (72), eikä päässyt ahdistamaan Leishmania missään vaiheessa.

Leishmanin perheessä koettiin keväällä kovia, kun pelaajan puoliso sairastui hengenvaaralliseen bakteeri-infektioon. Onneksi Audrey Leishman selviytyi sairaudesta, mutta Marc ehti jo suunnitella peliuran lopettamista keskittyäkseen kahden pienen lapsen kasvattamiseen.

”Ollakseni rehellinen olen varsin tyytyväinen, että tämä vuosi on vähitellen ohi. Audrey oli hyvin sairas, ja menetin itselleni läheisen setäni. Voitto oli muuten ikävän vuoden kohokohta. Muutimme kolme viikkoa sitten uuteen taloon, joten palkintorahoille löytyy käyttöä”, Sun Cityssä vajaat 1,2 miljoonaa euroa tienannut Leishman sanoi.

Yhdysvalloissa Virginian osavaltiossa asuvalle australialaiselle avautui viime heinäkuussa loistava tilaisuus major-titteliin, kun hän pääsi uusimaan Open Championshipin voitosta Zach Johnsonin ja LouisOosthuizenin kanssa. Ensin mainittu oli lopulta paras neljän reiän playoffissa.

Leishman on sijoittunut majoreissa kaikkiaan kolme kertaa viiden joukkoon. World Tourin kisoissa Top 10 -sijoituksia häneltä löytyy kaksi.

Kolmanneksi sijoittunut Chris Wood hävisi voittajalle peräti kymmenellä lyönnillä.

Danny Willett, Victor Dubuisson, Robert Streb ja Branden Grace (-8) jakoivat Nedbank Golf Challengessa neljättä sijaa.

Viikonvaihde oli australialaisille täysosuma, sillä Nathan Holman voitti niin ikään ET:n kalenteriin kuuluvan Australian PGA Championshipin.

Gold Coastilla pelatun kisan kärki oli selvästi Nedbankia tasaisempi, sillä Holman, Dylan Frittelli ja Harold Varner III päätyivät 72 reiän jälkeen tasatulokseen 288 (par). Holman sinetöi voittonsa ensimmäisellä jatkoreiällä.