[11][17]

[11][17]

Lee voittoon neljän pelaajan uusinnassa

Greenbrier Classic oli Danny Leelle täysosuma. Voiton lisäksi tuli paikka British Openiin. Kuva: Getty Images

Danny Lee
saavutti sunnuntaina ensimmäisen voittonsa PGA Tourilla kääntämällä pelin edukseen Greenbrier Classic -turnauksen playoffissa. Robert Streb ja Kevin Kisner putosivat kyydistä ensin, ja David Hearn toisella jatkoreiällä.

”Voin vain sanoa vau”, Lee totesi. ”Vihdoinkin tein sen.”

Lee, Hearn, Streb ja Kisner päätyivät 72 reiän turnauksessa tulokseen 267 lyöntiä eli 13 alle parin.

”Olin erittäin hermostunut, ja pääni oli tyhjä. – yritin vain hengittää. Tunsin itseni silti valmiiksi, että voisin oikeasti voittaa tämän kilpailun.”

Koreassa syntynyt Uuden-Seelannin kansalainen tienasi ykköstilallaan 1,2 miljoonaa dollaria, ja hänestä tuli jo kauden yhdeksäs ensikertalaisvoittaja Yhdysvaltain kiertueella. US. Amateurin entinen voittaja pelasi jo kauden 27. kilpailunsa, näistä Länsi-Virginian turnaus oli kahdeksas viimeisen yhdeksän viikon sisällä.

”En koskaan väsy golfin pelaamiseen”, Lee sanoi. ”Se on työtäni, ja rakastan sitä. Olen onnellinen, kun saan pelata kisoja viikosta toiseen.”

Lee haluaisi päästä mukaan kansainväliseen joukkueeseen Yhdysvaltoja vastaan syksyllä pelattavassa Presidents Cupissa. Matka on tosin pitkä, sillä Lee oli ennen päättynyttä turnausta pistetilastossa sijalla 47.

Streb pelasi finaalikierroksella parhaan tuloksensa, 65 lyöntiä. Hän rikkoi putterinsa yhdeksännellä reiällä, kun hän heitti sen bägiinsä. Streb korvasi putterin 56-asteisellä wedgellä, jolla hän upotti sisääntulossa viisi birdietä.

”Maila osui bägin pohjaan, ja lapa irtosi. Se ei ollut aikomukseni, mutta sellaista sattuu. Ajattelin sitten, että katsotaan mitä saadaan wedgellä aikaan.”

Hän otti kolme puttia 17:llä, mutta varmisti paikkansa viimeisen reiän vajaan parin metrin pituisella birdieputilla.

Hearn on pelannut nyt 164 kilpailua PGA Tourilla ilman voittoja. Hänen kohtalokseen koitui huono avaus toisella jatkoreiällä.

”Se oli luultavasti ainoa kehno avaus koko päivänä. Täytyy vain toivoa lisää tällaisia mahdollisuuksia, voitto tulee varmasti pian”, kanadalainen sanoi.

Tiger Woods (-7) ei tehnyt neljännellä kierroksella paria heikompaa reikätulosta. Hän oli positiivisin mielin pelattuaan sunnuntaina tuloksen 67.

”Paras kierros pitkään, pitkään aikaan”, Woods sanoi. ”Kaikki mailat olivat täysin kontrollissa.”

Woods oli ennen sunnuntaina pelannut 55 peräkkäistä kierrosta, johon sisältyi vähintään yksi bogi. Hän alitti myös ensimmäisen kerran kentän parin päätöspäivänä sitten vuoden 2013 Tour Championshipin.

Lee, Hearn, James Hahn ja Greg Owen saivat Greenbrier Classicissa tarjolla olleet paikat Open Championshipiin. Tällä viikolla pelattavassa John Deere Classicissa on vielä jaossa yksi paikka kauden kolmanteen major-turnaukseen.