26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista

26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Lee pysyy Evianin kärkipaikalla

Mi Hyang Lee janoaa major-voittoa Evian Resortissa. Kuva: Getty Images

Mi Hyang Lee pelasi Evian Championshipin toisena päivänä tuloksen 67. Hän on kisassa 36 reiän jälkeen kokonaistilanteessa yhdeksän alle –mikä pitää hänet edelleen kauden viimeisen major-turnauksen johdossa.

Korealaisen kintereillä, lyönnin päässä, on USA:nMorgan Pressel, joka löi perjantain kovimman tuloksen, 65. Viime viikolla LET:n kisan Helsingborgissa voittanut Tanskan Nicole Broch Larsen (-7) on parhaana eurooppalaisena kolmantena.

”Haluan voittaa major-turnauksia, ja siksi keskittymiseni on korkeammalla tasolla näissä kisoissa”, Lee sanoi. ”Isäni, joka matkustaa säännöllisesti kanssani, antaa minulle tärkeää tukea tällaisina viikkoina. Haluan pelata tulevina päivinä yhtä hyvin kuin tähän asti, ja pitää hauskaa. Se on niin yksinkertaista.”

Broch Larsenin lisäksi eurooppalaisista 20:n joukkoon mahtuvat vain Karine Icher (-3) ja Charley Hull (-2).

Leen kanssa avauskierroksen jälkeen ykköstilaa jakanut Lexi Thompson (-4) oli perjantaina vaisu. Hän löi Evian Resortin kentällä tuloksen 72, ja putosi viidenneksi.

Marko Kuivasaari 11.9.

Thompson ja Lee paalulla Evianissa

Lexi Thompsonin menestyshistoria Evian Resortin kentällä vahvistaa amerikkalaisen suosikinasemaa tulevina päivinä.

<a href=Lexi Thompson aloitti Evian Championshipin jämäkästi. Kuva: Getty Images" src="/wp-content/uploads/2015/09/15091022390894.jpg" width="505">

Lexi Thompson aloitti Evian Championshipin jämäkästi. Kuva: Getty Images

Lexi Thompson ja Mi Hyang Lee pitivät parasta tahtia yllä Ranskan Haute Savoiessa käynnistyneen Evian Championshipin avauspäivänä. He jakavat kauden viimeisen major-turnauksen kärkipaikkaa 18 reiän jälkeen tuloksellaan 66.

Takaysin väyliltä aloittaneen Thompsonin ainoat parista poikenneet lukemat (birdie, eagle, birdie ja birdie) osuivat putkeen rei’illä 12-15 (päivän 3-6). Uuden-Seelannin avoimet viime vuonna voittaneen Leen saldo oli seitsemän birdieä ja kaksi bogia.

Thompson sijottui vuoden 2010 Evianissa toiseksi vain 15-vuotiaana amatöörinä. Kaksi vuotta sitten hän oli kolmas.

”Olen varsin onnellinen ensimmäisen kierroksen esityksestäni. Minulla oli hyvä venytys ensimmäisellä yhdeksällä reiällä, missä tein muutaman birdien ja eaglen. Se auttoi hyvä tuloksen tekemisessä. Kaiken kaikkiaan jännittvä kierros”, Thompson sanoi.

Eun-Hee Ji, Pornanong Phatlum ja Gerina Piller jakavat kolmatta sijaa, lyönnin päässä kärkikaksikosta. Helsingborg Openin viime viikolla voittanut Nicole Broch Larsen (6:s) mahtuu ainoana eurooppalaisena kymmenen joukkoon. Tanskalaisen major-avaus sujui 68 lyönnillä.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje