Lee kolmen lyönnin johtoon ennätysyleisön edessä - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Lee kolmen lyönnin johtoon ennätysyleisön edessä

Danny Lee lähtee Phoenix Openin finaalikierrokselle mainioista asemista. Kuva: Getty Images

Scottsdalen turnauksen johtoon siirtynyt Danny Lee (-13) oli hämmästynyt, kun hänelle kerrottiin lehdistötilaisuudessa lauantain paikalla ollut yleisömäärä: ”200 000?”, hän kysyi varmistaakseen, että kuuli oikein. ”Vau, tämä on ihan hullua.”

Kolmannen päivän tarkaksi lipun lunastaneiden määräksi ilmoitettiin 201 003, mikä on suurin yksittäisessä golfkilpailussa koskaan ilmoitettu yleisö.

Myös aikaisemmat ennätykset ovat pitkälle Phoenix Openin hallussa. Kisassa rikottiin myös perjantain osalta entinen katsojaennätys, joten on mahdollista että sunnuntaina tehdään vielä golfturnausten historiaa neljän päivän yleisömäärän osalta.

”Yritän nauttia tuolla niin paljon kuin mahdollista, ja sen olen myös tehnyt”, kisaa kolmella lyönnillä ennen Hideki Matsuyamaa ja Rickie Fowleria johtava uusiseelantilainen sanoi. ”Monet vain valitettavasti hurraavat Rickielle minun sijastani, mutta minulla on hauskaa.”

Lee, 25, saavutti viime kaudella ensimmäisen ykköstilansa PGA Tourilla.

”Greenbrier Classicin voitto antoi minulle paljon itseluottamusta. Se tavallaan opetti, millaista on olla huipulla, ja mitä kilpailun voittaminen vaatii.”

Phoenix Openissa Lee on nyt neljättä kertaa. Kolme aikaisempaa visiittiä Scottsdaleen ovat päättyneet karsiutumiseen.

”Minulla on aina ollut täällä vaikeuksia avausten kanssa. Tällä viikolla draivit ovat sujuneet todella hyvin.”

Kärkikolmikosta Leen tulos lauantaina oli 67, Matsuyaman korttiin merkittiin numerot 68, ja Fowler sai tyytyä tulokseen 70.

Bryce Molder ja Boo Weekley (-9) jakavat neljättä sijaa. Molder pelasi lauantaina kisan toistaiseksi kovimman (64) kierrostuloksen. Turnauksen kolminkertainen voittaja Phil Mickelson (-8) oli hänkin tuloksellaan 65 päivän eliittiä. Vasuri nousi 54 reiän päätteeksi sijalle kuusi.

Mickelson teki odottamattoman birdien 15. reiällä lyötyään pallonsa hybridillä järven yli kauas oikealle 11. väylälle. Sieltä hän lähestyi wedgellään alle viiteen metriin, ja upotti pallonsa kupin perukoille.

Bubba Watson (-2) pelasi ensimmäisen kerran urallaan kierroksensa yli parin (73) TPC Scottsdalessa. Lauantain kilpailukierros oli maailmanlistan viitoselle 37. Stadium Coursella.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje