Lauri Ruuskan toinenkin DP World Tour -kilpailu käyntiin mainiosti parin alituksella - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Lauri Ruuskan toinenkin DP World Tour -kilpailu käyntiin mainiosti parin alituksella

Lauri Ruuska onnistui DP World Tourin kisan ensimmäisenä päivänä, Kuva: Getty Images

Ruuska on kierroksen loppuhetkillä kolme lyöntiä kolmatta sijaa jakavista pelaajista.

Lauri Ruuska pelasi vahvasti Antrimin kreivikunnassa Pohjois-Irlannissa käynnistyneen DP World Tourin kilpailun ensimmäisenä päivänä. Hän käytti ISPS Handa World Invitationalin avauskierrokseen 71 (-1) lyöntiä, ja on tässä vaiheessa jaetulla 30. sijalla.

Ruuska aloitti kahden kentän kilpailussa urakkansa Massereene Golf Clubilta. Hänelle tilastoitiin torstaina neljä birdieä, kaksi kummallakin kenttäpuoliskolla. Päivän kaikki kolme bogia syntyivät takaysillä.

Suomalainen on kärjessä olevaa, Galgorm Castle Golf Clubin kentällä pelaavaa Ewen Fergusonia (-7) kuusi lyöntiä perässä. Skotlantilaisella on kierrostaan kaksi reikää jäljellä. Kolmatta sijaa jakaviin pelaajiin matkaa on kolme lyöntiä.

”Tänään oli ihan hyvä päivä. Pelasin tosi varmaa peliä ja löin paljon hyviä rautoja ja paljon griiniosumia. Muutama putti olisi voinut tippua enemmän, mutta säästetään ne vaikka huomiselle.”

”Pääsin vähän yllättäen kisaan mukaan, kun viime viikolla Challenge Tourin pelaajille ilmotettiin, että voi ilmottautua tähän kisaan! Perjantaina sitten olin mukana”, Ruuska kertoi.

Ruuska pelaa Pohjois-Irlannissa uransa toista DP World Tour -kilpailuaan. Hän säväytti viime vuoden toukokuussa DPWT-debyytissään johtamalla Tanskan turnausta 18 reiän jälkeen. Kisan keskivaihe ei sujunut yhtä lennokkaasti, kunnes 25. sijoittunut Ruuska iski päätöspäivänä Made in Himmerland -turnauksessa neljännen kierroksen toiseksi kovimman tuloksen.

Kuluva kausi ei ole sujunut Ruuskalta parhaalla mahdollisella tavalla, sillä 13 kilpailusta kymmenen on päättynyt karsiutumiseen. Heinäkuun loppupuolella pelatussa Saksan Challenge Tour -kilpailussa tuli 21. sija. Paras sijoitus on peräisin kauden avausturnauksesta hänen oltua Nordic Liigan talvisarjaan kuuluvassa koitoksessa yhdeksäs.

Pohjois-Irlannin kisan kärjessä Ewen Fergusonilla on kahden lyönnin etumatka Englannin Richard Blandiin (-5).

Kilpailussa ei ole Ruuskan ohella muita suomalaisia.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje