[11][15]
Challenge Tour - Kilpagolf

Lauri Ruuskalle uran ensimmäinen top 10 -sijoitus Challenge Tourilla

Lauri Ruuska taisteli Swiss Challengessa kahdeksannen sijan. Kuva: Getty Images

Ruuskan pääsy kahteen seuraavaan Espanjassa pelattavaan kilpailuun on vielä epävarmaa.

Lauri Ruuska käytti nimestään huolimatta Ranskan puolella pelatun Swiss Challenge -turnauksen neljänteen kierrokseen 70 lyöntiä. Hän päätyi kokonaistulokseen 269 (-19), joka riitti erinomaisesti jaettuun kahdeksanteen sijaan.

Kyseessä on Tarinagolfin pelaajan paras sijoitus Euroopan haastajakiertueen kilpailuissa.

Ruuskan kierroksella riitti tapahtumia aiempien päivien tapaan: yhden eaglen ohella hänelle kirjattiin viisi birdieä, kolme bogia ja yksi tuplabogey.

Kaikkiaan hän tilastoi 72 reiän turnauksessa kaksi eaglea, 27 birdieä, kahdeksan bogia ja kaksi tuplabogia.

Ruuska olisi tarvinnut top 6 -sijoituksen Golf Saint Apollinairen kentällä pelatussa turnauksessa päästäkseen varmuudella mukaan kahteen seuraavaan Espanjassa käytävään kilpailuun. Tavoite jäi harmillisesti lyönnin päähän, sillä viidennen sijan jakaneiden pelaajien lopputulos oli -20.

”Kokonaisuutena ihan hyvä kisa. Tänään oli vähän vaikeampi päivä, ei ollut ihan yhtä hyvää pallonlyömistä kuin aiemmilla kierroksilla. Sain siihen nähden taisteltua kohtuullisen tuloksen”, Ruuska sanoi.

Lokakuun puolivälissä pelattavaan Emporda Challengeen ja pari päivää myöhemmin käynnistyvään Challenge Costa Bravaan otetaan rankingin 96 parasta. Ruuska nousi listalla sijalle 103, joten hänen pääsynsä kisoihin riippuu muiden mahdollisista poisjäänneistä.

Muussa tapauksessa Ruuskan kausi haastajakiertuella on ohi.

”Saa nähdä miten käy. Pitää kuitenkin olla tyytyväinen uran parhaaseen sijoitukseen Challenge Tourilla.”

Ruuskan kahdeksas sija tiesi sitä, että hänen ensi kauden kategoriansa nousee 17:ään. Mainittu kategoria vastaa kaudella 2022 meneillään olevan kauden kategoriaa 16, joten Ruuskalla on tiedossa ensi kaudellakin mukavasti kisoja Challenge Tourilla.

Sveitsin rajan tuntumassa Michelbach-Le-Haut’ssa pelatun kilpailun voitti Tanskan Marcus Helligkilde (-25), joka oli paras myös Vierumäen CT-turnauksessa. Nousunsa European Tourille varmistanut Helligkilde jätti maanmiehensä Nicolai Kristensenin ja Englannin Jonathan Thomsonin lyönnin päähän.

Roope Kakko (-12) jakoi 35. sijan. Oliver Lindell ja Kim Koivu karsiutuivat.