Lauri Ruuskalla hurja liikkeellelähtö NL-kisan avauskierroksella - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Nordic League

Lauri Ruuskalla hurja liikkeellelähtö NL-kisan avauskierroksella

Lauri Ruuska on haalinut tällä kaudella jo neljä top 10 -sijoitusta Nordic Liigassa. Tuleeko tällä viikolla viides?

TarinaGolfin kasvatti kiilasi kärjen kantaan Elisefarm Openissa.

Lauri Ruuska esitti tyylikkäitä otteita Elisefarm Golf Clubilla Ruotsissa käynnistyneen NL-turnauksen ensimmäisenä päivänä. Hän on kisassa tuloksellaan 67 (-5) jaetulla toisella sijalla, kun osa ryhmistä on vielä kentällä.

Eroa johdossa olevaan isäntämaan Mikael Lindbergiin on yksi lyönti.

Kentän 10. reiältä pelinsä aloittanut Ruuska iski heti kierroksen kolmelle ensimmäiselle reiälle sarjan: birdie-eagle-birdie. Pienen hengähdystauon (par) jälkeen luvassa oli lisää rytinää kahden peräkkäisen birdien muodossa.

Hän oli kuuden pelaamansa reiän jälkeen tilanteessa kuusi alle, mutta sitten birdiehanat sulkeutuivat. Seuraavan kymmenen reiän jaksossa ainoat parista poikenneet merkinnät olivat ensimmäisen yhdeksikön loppuun (kentän 18) sekä rei’ille 12 ja 15 (kentän 3 ja 6) tulleet bogi-tulokset.

Ruuska otti kevyen suvantovaiheen jälkeen vielä uuden nousun kohti kärkeä tehtyään kierroksen päätteeksi kaksi birdieä.

Ammattilaisurallaan välillä isoissakin vaikeuksissa olleen Ruuskan alkukausi on sujunut myönteisesti. Seitsemästä turnauksesta neljä on tuottanut top 10 -sijoituksen, joista edellisin tuli pari viikkoa sitten Tanskassa. Made in Denmark Qualifier -kilpailun kuudes tila on myös hänen paras saavutuksensa kauden 2019 osalta.

Muita suomalaisia ei löydy 20:n joukosta. Aleksi Myllymäki (72) jakaa 27. sijaa. Juuso Kahlos ja Linus Väisänen (T42) käyttivät kierrokseensa lyönnin verran enemmän.

Swedish Golf Tourin kalenteriin kuuluvassa Elisefarm Openissa Ruuskan kanssa kakkostilaa jakavat Ruotsin Max Hellström ja Jesper Kennegård.

Lue seuraavaksi: Nordic Liigassa onnistunut Ruuska: "Finnish Tourin kilpailun voitto antoi hyvän fiiliksen tälle viikolle"

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje