Lauri Ruuska vuorostaan suomalaisässänä Tanskan CT-kilpailussa - Golfpiste.com

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Lauri Ruuska vuorostaan suomalaisässänä Tanskan CT-kilpailussa

Lauri Ruuskalla on hyvät näkymät top 10 -sijoitukseen Esbjerg Golfklubilla. Kuva: Getty Images

Juuso Kahlos pelasi peräkkäisinä päivinä koko joukon parhaan ja heikoimman kierroksen.

Lauri Ruuska (-2) oli Tanskan Esbjergissä meneillään olevassa haastajakiertueen kilpailussa paremmassa iskussa kehnosti sujuneen toisen kierroksen jälkeen. Hän pelasi Sydbank Esbjerg Challengessa torstaina tuloksen 69, ja nousi jaetulle 15. sijalle.

Avauspäivän jälkeen top-viitosessa ollut, mutta kolmanteen päivään sijalta T18 lähtenyt Ruuska aloitti ja lopetti kierroksensa birdiellä. Näiden lisäksi hänelle kirjattiin birdiet Esbjerg Golfklubin kentän rei’illä 4 ja 12 sekä bogit rei’illä 7 ja 16.

”Hyvä, stedi päivä tänään. Löin paljon hyviä lyöntejä ja sain muutamia hyviä putteja sisään. Periaatteessa olisi ollut rahkeita vielä muutaman napsun parempaan, mutta tuolla kentällä pitää olla tyytyväinen aina kun pääsee alle parin”, Ruuska sanoi.

Tänä vuonna uran parhaat sijoituksensa European Tourilla (25:s) ja Challenge Tourilla (22:s) ottaneella Ruuskalla on perjantaina hyvä mahdollisuus muotoilla jälkimmäinen ennätys uusiksi.

Eroa kärkeen on seitsemän lyöntiä, mutta kymmenettä sijaa jakavat pelaajat ovat vain lyönnin päässä.

”Hyvä pohja huomiselle. Ilmeisesti melko kevyttä tuulta luvattu, joten pitää pystyä birdejä tekemään kunnolla, jos meinaa vielä top- kymppiin nousta”, Ruuska mietti.

Parhaaksi suomalaiseksi kisan puolivälissä top 10:n tuntumaan nousseen Juuso Kahloksen fiilikset vaihtelivat parissa päivässä laidasta laitaan. Keskiviikkona hän iloitsi toisen päivän parasta tulosta, mutta torstaina hänen kohtalonaan oli pelata koko jäljellä olevan joukon heikoin kierros, 78.

Kahlos (+5) putosi jaetulle 59. sijalle. Ruuskan ja Kahloksen välissä sijalla T45 on kentän +1-tuloksella pelannut Ilari Saulo, jonka kierros sisälsi kaksi birdieä, yhden bogin ja yhden tuplabogin.

Esbjergin turnauksen johtoon siirtyi Ewen Ferguson, jolla on alusta asti kärkisijoilla häärineeseen Ranskan Julien Bruniin yhden lyönnin etumatka.

Ferguson, 25, on haalinut tänä vuonna haastajakiertueella viisi top 5 -sijoitusta, joista kolme on top-kolmosia. Hän on kiertueen rankingissa kuudentena, ja menossa hyvää vauhtia takaisin ET:lle ensi kaudeksi.

Norjan Espen Kofstad (-7) jatkaa parhaana pohjoismaalaisena jaetulla kolmannella tilalla.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje