Lauri Ruuska kamppailee top 10 -sijoituksesta DP World Tourilla - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Lauri Ruuska kamppailee top 10 -sijoituksesta DP World Tourilla

Lauri Ruuska pelaa erinomaista kilpailua Pohjois-Irlannissa. Kuva:: Getty Images

Ruuskan jatkoonpääsyprosentti pääkiertueen turnauksissa on 100.

Lauri Ruuska (-3) jatkoi loistavia suorituksiaan Antrimin kreivikunnassa Pohjois-Irlannissa pelattavassa DP World Tourin kilpailussa. Hän laittoi ISPS Handa World Invitational -kilpailun toisella kierroksella lyönnin verran paremmaksi, ja nousi tuloksen 68 myötä hienosti jaetulle 14. sijalle.

Ruuskalla oli Ladies European Tourin kanssa samaan aikaan ja samoilla kentillä pelattavassa samannimisessä kilpailussa perjantaina vuorossa Galgorm Castle Golf Club. Kierros alkoi bogilla, ja hän oli päiväänsä seitsemän reiän jälkeen kaksi yli. Loput reiät sujuivat viiden birdien sekä yhden bogin myötä neljä alle. Tässä jaksossa Ruuska kuului kentän eliittiin.

”Pitkälti samanlainen päivä kuin eilen. Aika paljon nojauduin rautapelin varaan. Tiiltä on pidemmillä mailoilla vähän heikompaa, joten löin usein pitkää rautaa tiiltä, ja pidin sitä kautta pallon pelissä. Kun väylät ovat kovat, niin pystyin pomputtamaan palloa pitkälle. Kirjasin 15 tai 16 griiniosumaa, johon voi olla tyytyväinen”, Ruuska kertoi.

”Viikonloppuna vain vähän lähemmäs lippua, lisää birdiejä, ja kärkeä kohti”, hän suunnitteli.

Tarinagolfin pelaaja on torstaina kenttäennätyksen, 61, Galgormilla tehnyttä Skotlannin Ewen Fergusonia (-9) kuusi lyöntiä perässä. Viidentenä olevaan toiseen skotlantilaiseen Connor Symeen (-6) matkaa on puolet vähemmän.

Ruuska pelaa Pohjois-Irlannissa uransa toista DP World Tourin kilpailuaan. Hän oli viime vuoden toukokuussa käydyssä Tanskan kilpailussa 25:s, joten hyvin DPWT:llä viihtyvän Ruuskan jatkoonpääsyprosentti pääkiertueella on tasan sata.

Kahden kentän turnauksessa ei ole mukana muita suomalaispelaajia.

Sekä miesten että naisten turnauksen kaksi jälkimmäistä kierrosta pelataan Galgorm Castle Golf Clubin kentällä. Lauantain kierroksen jälkeen 35 parasta ja samaan tulokseen yltäneet etenevät neljännelle kierrokselle. Kilpailun toisena kenttänä toimii Massereene Golf Club.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje