Lauri Ruuska nappasi voiton FT-kauden avauksessa Nordcenterissä - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Finnish Tour - Kilpagolf

Lauri Ruuska nappasi voiton FT-kauden avauksessa Nordcenterissä

Voittajalla oli hymy herkässä uusinnan ratkettua. Sami Välimäki jäi tällä kertaa hopealle.

Ruuskan voitto ratkesi vasta uusinnassa. Naisten kilpailussa Elina Saksa venyi niukkaan voittoon.

Tarinagolfin Lauri Ruuska (-3) ja Aura Golfin Elina Saksa (+7) korjasivat kauden ensimmäisen Audi Finnish PGA Golf Tourin osakilpailun voitot nimiinsä. Ruuskan voitto irtosi vasta uusinnassa, jossa hän kukisti Nokia River Golfin Sami Välimäen. Ruuska kuittasi voitostaan 2650 euroa.

Ruuskan päivä lähti hieman tahmeasti liikkeelle, kun hän teki toiselle väylälle bogeyn. Sen jälkeen peli kuitenkin kääntyi täysin toiseen suuntaan, ja hän tykitti etuysille lopulta viisi birdieä. Komein niistä osui Fream-kentän yhdeksännelle reiälle, kun Ruuska löi hankalasta paikasta väyläbunkkerista upean rautakuutosen pariin metriin ja upotti birdien.

”Se oli yksi elämäni parhaista lyönneistä”, Ruuska sanoi heti lyönnin jälkeen.

Ruuskan meno hieman laantui takaysillä, eikä birdiejä enää tullut samaan tahtiin kuin etulenkillä. Kierrostulos oli kuitenkin hieno 68.Takaysillä hyvän kirin virittänyt Välimäki nousi lopulta Ruuskan rinnalle, ja edessä oli uusinta.

Uusinnassa huikean pitkistä lyönneistään tunnettu Ruuska tykitti avauksensa 18. reiän väyläbunkkereiden yli, ja hänellä oli par-5:n jatkolyönnissä matkaa greenille enää alle 150 metriä.

Välimäki joutui lähestymään huomattavasti kauempaa, ja hänen lyöntinsä painui bunkkeriin. Hyvän bunkkerilyönnin jälkeen hän kuitenkin puttasi metrisen birdieputtinsa ohi, jolloin Ruuska pääsi kuittaamaan voiton puolimetrisellä birdieputillaan.

Voittaja oli tyytyväinen kokonaisvaltaiseen pelaamiseensa kilpailussa.

”Päivän tavoite oli pysyä keskittyneenä, oli tilanne mikä tahansa. Se onnistui tänään. Se auttoi tuossa lopussakin lyömään oikeita lyöntejä, mitä pitikin lyödä”, tällä tietoa kauden ainoan Audi Finnish PGA Golf Tourin osakilpailun pelannut Ruuska kertoi.

Mitään isoja juhlia Ruuska ei ehdi pitää, sillä hän matkustaa jo maanantaina Tanskaan, jossa hän osallistuu Nordic Liigan seuraavaan osakilpailuun.

Ruuskan ja Välimäen jälkeen tuloksista löytyy Ossi Mikkolan (-1) nimi. Kärjestä päätöspäivään lähtenyt Mikkola menetti voittomahdollisuutensa päätöspäivän takaysillä, jossa hän teki neljä bogeya.
Mikael Salminen (+3) oli kilpailun neljäs ja Henri Satama (+4) viides.

Elina Saksa uusi viimevuotisen voittonsa Nordcenterin Finnish Tour -kilpailussa.

Naisten kilpailussakin voittotaistelu oli tiukka, ja kilpailu ratkesi vasta päätösreiällä, kun Elina Saksa teki birdien ja Emilia Tukiainen (+8) parin. Saksa oli jo kahden lyönnin johdossa 16 reiän jälkeen, mutta 17:llä hän tarjosi yleisölle kunnolla dramatiikkaa.

”Lähestyminen jäi vähän vajaaksi, ja se meni siihen veteen. Pallo näkyi siinä veden pinnalla, ja se oli ihan lyötävissä. Otin sitten kengän pois ja käärin lahkeen ylös ja yritin lyödä pallon pois sieltä. Mutta eihän se sieltä lähtenyt”, lopulta tuplabogeyn korttiinsa kirjannut Saksa kertasi touhujaan.

Saksan mietteet kolmen päivän urakasta olivat positiivisen puolella.

”Löin koko kisan ajan hyvin. Ja viimeisenä päivänä myös putti alkoi toimia”, Nordcenterin kentän upeaa kevätkuntoa palkintopuheessaan korostanut Saksa kertoi.

Naisten kilpailussa kolmatta sijaa jakoivat Krista Junkkari ja Daniella Barrett (+10). Sonja Pakonen (+13) oli viides.

Audi Finnish PGA Golf Tour jatkuu 15.5., jolloin käynnistyy Hirsalan osakilpailu.

Lähde: Audi Finnish PGA Golf Tourin tiedote

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje