28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][3]
KilpailuaSuomalaista

28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][3]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Lauri Ruuska latasi unelmakierroksen SM-kisojen avauksessa Lakistossa

Pitkälyöntinen Lauri Ruuska latasi SM-kisojen avauspäivänä Lakiston kenttäennätyksen 63 (-9).

Miesten maajoukkuepelaaja Lauri Ruuska löysi SM-kisojen ensimmäisellä kierroksella sellaisen pelivireen, että siinä ei ollut muilla juuri nokan koputtamista. Ruuska pelasi Lakiston uudistetun kentän tulokseen 62 (-9), joka on myös kenttäennätys. Ykköstiiltä startannut Lauri pelasi etuysin kuusi alle.

”Pelasin elämäni parasta golfia. Koko päivään mahtui ainoastaan yksi huono lyönti”, totesi Ruuska kierroksen jälkeen.

Ja tuo ainoa huono lyönti toi tuloskorttiin bogin 15. väylällä. Kierroksen loppu sujuikin sitten unelmapäivän tahtiin: birkku kolmelle viimeiselle ja päätösväylällä oli eaglekin todella lähellä.

”Se 15. väylän avauslyönti lipsahti vasemmalle veteen.”

Vaikka Ruuska piti suoraan sanottuna Lakiston kenttää pilkkanaan ja erityisesti miehille se on lyhyt, ei kova tulos johtunut pelkästään tästä. Siitä kertoo jotain sekin, että takaa tulevat ovat kilpailun johtajasta kaukana.

”Kenttä ei ole helppo mutta ei myöskään vaikea. Monella väylällä pitää miettiä tarkkaan, minne lyöntinsä sijoittaa. Tämä on minulle vähän vieras kenttä, ennen SM-kisoja olin pelannut vain 1,5 kierrosta.”

Ruuskan pelivire on ollut hyvä jo pidempään. Joukkueiden EM-kisoissa lyöntipelissä oli hieman parantamisen varaa, mutta reikäpelissä homma alkoi toimia.

”En oikein osaa sanoa, mistä hyvä vire on löytynyt. Joskus vain käy niin, että kaikki loksahtaa kohdalleen.”

Hyvissä olosuhteissa tulostaso nousi SM-kisoissa varsin korkeaksi. Tuulta ei ollut erityisesti aamuvuoron pelaajilla juuri lainkaan ja viheriöt ottivat pallon hyvin vastaan.

Kun viimeiset ryhmät ovat vielä kierroksellaan, johtaa Ruuska kilpailua viidellä lyönnillä Nordcenterin Rasmus Karlssoniin. Huomenna Ruuskalla on iltapäivälähtö.

”Silloin pystyy vetämään vähän paremman lämmittelyn rangella.”

Naisten kisassa kärkitilaa klubilla piti Rauma Golfin Ella Salminen tuloksella par (71). Lyönnin päässä on viisi naista. Naisten maajoukkuepelaajista SM-kisoissa ovat mukana vain Hannele Mikkola ja Jenna Mäihäniemi, muut keskittyvät ensi viikolla pelattaviin henkilökohtaisiin EM-kisoihin.

Teksti ja kuvat Jari Jokinen

Päivitetty klo 18.53.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (12 kpl)

 • tsuuppari says:

  onhan toi Lakiston kenttä backteeltäkin sellainen klupipelaajan kenttä, ei siellä pitäisi tämän tason kisoja pitää ! Hienosti pelattu Laurilta !!! Go go

 • Rauski says:

  Niin siis tulos oli kyllä -9, siis 62, koska kentän par on 71. Huikea rundi joka tapauksessa!

 • Ensio says:

  Eka päivän CBA -1. Joten kenttä piti hyvin pintansa. Toiseksi parin vuoden päästä SM:t pelataan vielä lyhyemmällä kentällä.

 • JK says:

  111 pelaajaa joista 8 pelasi alle parin… Ehkä siis kyseessä on vain klubituupparikisa jos tsuupparia ”kuuntelee”.

 • uusi sääntö says:

  Jos kolhviki uusituisi. 7% sääntö kisoihin ja joka kierroksen jälkeen tulos tai ulos. Parhaan tuloksesta yli 7% jäljessä, niinkuin autokisoijenkin aika-ajoissa, ja eikun kotimatkalle tai parempien ”käddieksi”. Tämä saisi hiukka likikettä kyseisiin kisoihin ja tuo ”rupusakki” voisi alkaa kiertää pienempiä kisoja saadakseen uutta vauhtia. Ei nuo 80-kympin ylittäjät kuulu kisaamaan Suomen Mestaruuksista. Nykypäivänä näyttää olevan tärkeää että saa kuppiloissa kehuskella osallistuneensa SM kisoihin – tuloksesta viis. No voisihan sitä aloittaa kokeilun vaikka 10% yli, niin ei heti putoaisi pulet pois normitapauksessa.

 • JEK says:

  7% säännöllä Ruuska olisi vieny jo mestaruuden ja kymmenellä prosentilla vain Karlsson olisi päässyt mukaan. Ei oikein mielenkiintoista ois jos kisat ratkaistaisiin yhdellä haamu kierroksella…

 • Suomen Mestari says:

  Voi Voi jos joku osaa pelata paremmin kun ”muut” niin ansainnee mestaruuden Eikös se sitä tarkoita että paras voittaa. Olishan se tosiharmi jos paras voittaisi Suomenmestaruudenkerrasta poikki. Mitä sitä hieroo kolmea kierrosta ja kasi/ysikymppisiä joukon jatkona.. Josko se 7% tuntuu liian hyvälle, niin laitetaan vaikka 10% tai 12% mutta takarajana 15 lyöntiä..

 • Minä itse says:

  Muutosta tarvitaan myös kilpagolffiin !! Toimiala on jo muutenkin muutoksen kourissa, niinkun muukin maailma. GF-pelaaminen lähes loppu, Osakkeet romahtaneet, osakkaat maksaa itsensä kipeiksi maailman tappiin. Pelilippukauppa rehottaa, Superi, G-piste, t G-golf yms tekee likketoimintaa muidenomistamilla tuotantovälineillä, ilman omaa riskiä. CG’t saa muropakettien kylkiäisinä jne.. Miksei kilpagolf voisi uudistua esim juuri Sumenmestarin laittamalla ehdotuksella,. Huonoimmat pois seuraavilta kierroksilta. Miksi yksi vanha tapa pitää säilyä. Ai niin kyllä kaikkea saa tehdä, muttei meidän takapihalla jos itse ei hyödytä siitä. Onko pelko ettei muutoksen vastustajat saa osallistua SM-kisoihin vai putoaako pois klubin valmennusryhmästä ja ilmaisista rangepalloista ja matkakorvauksista. Onhan se hienoa olla ”edustusjoukkueessa”, mutta siltikin. Kyllä muuten muttei meidän takapihalle saa rakentaa vastaanottokeskusta tai lastentarhaa.

 • Suomen Mestari says:

  Vai onko Ruuska niin hyvä verrattuna muihin. Tuostahan saattaa saada raiskaussyytteen – toiset luulee rakentaneensa oikean golfkentän ja yksi tulee ja pahoinpitelee sen tulosmielessä mennen tullen. Todennäköisesti Ruuska on erittäin hyvä, mutta kyllä käy muita sääliksi kun ylivoimainen mestari pöllyttelee ihan mennen tullen. Miksi nuo ynnä muut edes vaivautuu SM-kisoihin. Onko se niin tärkeää saada kehua paikallisessa kuppilassa osallistuneensa SM- tasolle vai ollaanko siellä hakemassa kokemusta. Tuontasoinen kokemusta ei juurikaan kehitä pelaajaa ainakaan psyykkisesti kun tulee takkiin että tukka lähtee. Hienoa Ruuska että peli kulkee. Näytä niille myös huomenna.

 • Bob says:

  Keneltä on pois se, että kisassa on vaikka 100 kilpailijaa joista 10:llä on todellisia mahdollisuuksia? Lähteekö osakkeet nousuun ja GF pelaaminen räjähtää jos rankingin 2 parasta vain päästetään kentälle?

 • Tilteist says:

  Niimpä niin, täällä palstalla on todella helppoa arvostella kenttää ja muita. Kuitenkin luulen ,että nämäkin ”tietäjät” jos laitetaan sinne Lakistoon pelailemaan useampien tulos alkaa 8 tai 9……mutta joo, keskustelusivulla anonyyminä ei par`ia huonompaa tehdä,draivit on väh 250m ja 3 puttia ei oteta edes unissa….hei Kajavat herätkää!!!!

 • LaRulez says:

  Golf on laji jossa hyvälle pelaajalle saattaa käydä juuri noin. Kun se ”pöljä” päivä sattuu kohdalle, kaikki onnistuu. Tuolla kierroksella on mennyt monta pitkää puttia sisään, eikä suinkaan kaikki lähestymiset ole stongalla. Golfissa bogie ja birdie on usein tosi lähellä toisiaan. Ruuskan esitykset tänä vuonna on olleet sitä sun tätä, mutta olen ollut sitä mieltä, että juuri hän on tämän hetken golfareista se, joka pystyy hyvänä päivänä tuollaisiin suorituksiin. Hän on yksi parhaista puttaajista ja kun kenttäpelikin kulkee, on tulos aina hyvä. Jotkut voi lyödä vaikka kuinka hyvin, mutta greenillä ja ympäristössä tulee liikaa lyöntejä.