Läpimurtoa PGA Tourilla jahtaavan Alex Norénin kooma helpottamassa? - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Läpimurtoa PGA Tourilla jahtaavan Alex Norénin kooma helpottamassa?

Alex Norénin ja caddie Lee Warnen taival PGA Tourilla ei ole ollut viime aikoina helppo. Kuva: Getty Images

Himoharjoittelija taistelee sunnuntaina pitkästä aikaa voitosta.

Ruotsalaisten pelaajien paremmat esitykset PGA Tourilla ovat jo hetken olleet Euroopassa hieman tuntemattomamman Henrik Norlanderin varassa. Tukholman ulkopuolella Danderydissä syntynyt pelaaja esiintyy nyt toiseen otteeseen Yhdysvaltain kiertueella, jossa hän ylsi viime viikolla kovassa seurassa kuudenneksi.

Norlander otti viime vuonna yhden voiton USA:n kakkoskiertueella Korn Ferry Tourilla, ja hänen kausipisteensä riittivät lopulta PGA Tourin korttiin kaudelle 2019−2020. Norlander vastasi nopeasti huutoon sijoittumalla marraskuussa RSM Classicissa viidenneksi ja vuoden alussa käydyssä Havaijin kilpailussa yhdeksänneksi.

Viime viikolla Jon Rahmin voittamassa Memorial Tournamentissa Norlanderin edellä oli vain nimekkäämpää kaartia, ja eroa maailmanlistan ykköseksi nousseeseen Rahmiin kertyi kuusi lyöntiä. Cut-rajan hän on selvittänyt neljästi peräkkäin, ja pirteästi Norlander pelasi myös heinäkuun alun Rocket Mortgage Classicissa, missä paikka löytyi kärkitusinasta.

Siinä missä Norlander, 33, on ollut selkeä valopilkku, ei länsinaapurin muilla pelaajilla ole ollut hurraamista Atlantin takana. Kun Henrik Stenson on pitänyt koko kesän taukoa, ovat katseet kääntyneet urallaan kymmenen turnausta European Tourilla voittaneeseen Alex Noréniin.

Henrik Norlander on noussut vaivihkaa ruotsalaisten huippupelaajien ykkösketjuun. Kuva: Getty Images

Norén, 38, on lähes kolme vuotta yrittänyt lyödä itsensä läpi PGA Tourilla, mutta tehtävä on osoittautunut lupauksia herättäneen vuoden 2018 jälkeen hankalammaksi. Hän saavutti alkuvuodesta 2018 kolme top 3 -sijoitusta ”jenkkikiertueella” taipuen muun muassa Farmers Insurance Openissa Jason Daylle vasta uusinnan jälkeen.

Paikka WGC-sarjan reikäpeliturnauksen finaaliinkaan ei ollut kaukana, mutta sittemmin on ollut vaikeampaa. Vuonna 2019 Norén urakoi 27 kilpailua, mutta ainoaksi top 10 -sijoitukseksi European Tour huomioiden jäi marraskuisen RSM Classicin kymmenes tila. Harjoitusmotivaatiosta hänen menestyksensä ei kuitenkaan ole koskaan ollut kiinni, kuten oheisessa tviitissä olevasta kuvasta voi päätellä.

Maailmanlistalla top-kympissäkin parhaimmillaan käyneen Norénin OWGR-sijoitus alkoi laskea, ja hän putosi helmikuussa sadan parhaan ulkopuolelle. Pitkä koronataukokaan ei näyttänyt tuoneen vastauksia epävarmoihin otteisiin, vaikka hän kesäkuun kahdessa ensimmäisessä kilpailussa karsinnan selvittikin.

Kaksi edellistä turnausta päättyivät selviin karsiutumisiin, mutta tällä viikolla Minnesotassa on nähty pitkästä aikaa vahvasti pelaava Norén. Hän pelasi 3M Openin kolmannella kierroksella tuloksen 66, ja nousi 17. sijalta kuudenneksi.

Eroa torstaista asti kärkikaksikkona häärineisiin Michael Thompsoniin ja Richy Werenskiin (-15) on neljä lyöntiä, joten Norén on ainakin kohtalaisen iskuetäisyyden päässä. Thompsonilla ja Werenskillä ei ole PGA Tourilta tai ylipäänsä pääkiertueilta voittoja, joten Norénin kaltaisella konkarilla on hyvä tilaisuus iskeä sunnuntaina.

Ruotsalaisilla on kautta aikojen mukava voittotilasto PGA Tourilla, mutta sinikeltaisten edellisestä voitosta on kulunut pian kolme vuotta. Henrik Stenson voitti elokuussa 2017 Wyndham Championshipin, mikä on myös hänen viimeisin ykköstilansa pääkiertueiden varsinaisissa turnauksissa.

Stenson korjasi joulukuussa potin Hero World Challengessa, mutta Tiger Woodsin kutsuturnaukseen otetaan vain 18 pelaajaa.

Lue seuraavaksi: Norénin voittohaaveet huuhtoutuivat vesiesteeseen – Dayn pitkä kuiva kausi katkesi San Diegossa

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje