13.–20.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][4]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Lapa auki ja nimi lehteen! – ”Tämä lyönti erottaa kerman maidosta”

Jordan Spiethin lob-lyönti hankalalta alustalta oli mestarillinen. Kuva: Getty Images

Voittokantaan hanakasti pyrkivän Jordan Spiethin itseluottamus kasvaa kohisten.

Jordan Spieth sivalsi kolmannen kierroksen avauksensa oikealle Valero Texas Openia isännöivän TPC San Antonio -kentän lyhyellä 17. par 4 -reiällä. Pallo otti pudotessaan loikan vielä enemmän sivuun, kunnes asettui nuhruiselle golfautotielle suunnilleen lipun tasolle, lähes 50 metrin päähän reiästä.

”Tuo pallo on mennyt väärään postitoimipaikkaan. Vaikea on paikka”, NBC:n kisalähetyksen asiantuntijana toiminut Paul Azinger määritteli.

Spieth ajatteli ensin pelata palloa turvallisesti vasemmalle ja jatkaa sieltä viheriölle. Sitten hän päätteli, ettei tämä ole yhtään parempi ratkaisu kuin yrittää suoraan lipulle. Tuumasta toimeen. Lob-wedge käteen, lapa auki ja täydellä svingillä pallo upeasti metrin päähän reiästä.

”Tämä lyönti erottaa kerman maidosta”, Azinger hehkutti.

Spieth sanoi pelikaverilleen Matt Wallacelle, että vastaavista lyönneistä ehkä yksi kymmenestä saattaa onnistua.

”Voi olla, että se on kuitenkin yksi viidestä”, hän jatkoi.

Nähdyn kaltainen lyönti kertoo myös Spiethin itseluottamuksen kohentumisesta, sillä vastaavanlaisesta paikasta häneltä ei olisi vielä viime vuonna osannut odottaa samalaista ratkaisua. Peli on kulkenut tällä kaudella paremmin kuin vuosiin, ja hän on pitkästä aikaa kilpailun iso voittajasuosikki.

Tyylikkään birdiensä myötävaikutuksella Spieth kiilasi tasoihin Wallacen kanssa, parivaljakon pelatessa toisena perättäisenä päivänä yhdessä PGA Tourin kilpailun finaalikierroksella. Spieth ei ole lyönyt erityisen hyvin raudoilla, mutta lähipeli on ollut voittavalla tasolla. Hän on kilpailussa toisena strokes gained: around the green -tilastossa.

Sekä Spiethillä että Wallacella (-10) on sunnuntaina paljon pelissä. Siinä missä ensin mainittu yrittää katkaista liki neljän vuoden voitottoman jaksonsa, englantilainen jahtaa uransa ensimmäistä voittoa Yhdysvaltain kiertueella.

Kaksikolla on kahden lyönnin etumatka kolmantena olevaan, niin ikään uutta nousua tavoittelevaan Charley Hoffmaniin.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje